Intesa Sanpaolo Banka

Indira Karamustafić nova članica Uprave Intesa Sanpaolo Banke

Gospodarstvo / Tvrtke | 03. 04. 2024. u 14:30 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Intesa Sanpaolo Banka s ponosom informira javnost da je na poziciju članice Uprave imenovala Indiru Karamustafić, dugogodišnju stručnjakinju u oblasti financija koja je svoju karijeru gradila u mnogim uspješnim multinacionalnim financijskim institucijama u našoj zemlji. Nova članica Uprave Intesa Sanpaolo Banke će pored navedene pozicije obnašati i poziciju izvršne direktorice Sektora za upravljanje i kontrolu rizika.

Prije svega željela bih da se zahvalim Upravi i zaposlenicima Intesa Sanpaolo Banke na prilici da svoje do sada stečeno iskustvo prenesem kako zaposlenicima, tako i Grupi, a koju sam prihvatila s velikim zadovoljstvom. Moram istaći da me je odmah na početku oduševilo nekoliko stvari kao što su sistemska uređenost Banke, vrhunska stručnost i znanje zaposlenika, te neka posebna energija koja odiše i koju isijavaju ljudi koji su pokretači svega u ovoj Banci. Iako smo zajedničkim snagama odmah na početku mog dolaska počeli s velikim poslovima, moram se svima zahvaliti za podršku, razumijevanje, te strpljivost“, izjavila je Karamustafić.

Indira Karamustafić svoju profesionalnu karijeru započela je 2007. godine, a bitno za istaknuti je da su joj odmah na početku karijere posebnu pažnju privukli rizici u kojima se kroz godine svoga rada profilirala i postala jedna od vodećih stručnjakinja u oblasti rizika, ali i bankarstva generalno.

Dugogodišnjim radom i iskustvom u dijelu procjene i odobravanja kreditnih rizika postala je bankarski ekspert, osoba koju prati visok nivo integriteta, visokih moralnih vrijednosti i socijalnih vještina. Također, na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, Indira je završila svoj magisterij iz oblasti bankarstva.

U ovoj Banci istakli su da se raduju Indirinom izraženom timskom duhu, proaktivnosti i samostalnosti u donošenju odluka koje će osigurati stabilnost i dalje ostvarivanje rezultata Intesa Sanpaolo Banke u BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close