Mostarski sajam

HT Eronet organizirao panel diskusiju o temi 'Inovacija u fokusu - Nova generacija mogućnosti'

Vlainić koji je, inače, otkrio Matu Rimca i njegov inovatorski potencijal, govorio je o mladim inovatorima, kako ih prepoznati i potaknuti na stvaranje još u osnovnoškolskoj dobi, pa preko srednje škole do fakulteta.
Gospodarstvo / Tvrtke | 06. 04. 2022. u 21:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugog dana Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostar HT Eronet organizirao je panel o temi "Inovacija o fokusu - Nova generacija mogućnosti" na kojemu je sudjelovalo pet panelista.

Među njima su bili inovator i stručni učitelj u Srednjoj strukovnoj školi u Samoboru Ivan Vlainić, osnivač INFODOM grupe Slavko Vidović, generalni direktor tvrtke Verso Altima Mario Gerenčir, voditelj projekta SMART Campusa Sveučilišta u Mostaru (SUM) Daniel Vasić i član Uprave HT Eroneta za marketing, prodaju i korisničku podršku Tomislav Ruk.

Vlainić koji je, inače, otkrio Matu Rimca i njegov inovatorski potencijal, govorio je o mladim inovatorima, kako ih prepoznati i potaknuti na stvaranje još u osnovnoškolskoj dobi, pa preko srednje škole do fakulteta, na što se nadovezao Vasić pojašnjavajući na koji način Sveučilište prepoznaje potencijal studenata i usmjerava ih dalje, priopćeno je iz HT Eroneta.

Također se osvrnuo na suradnju SUM-a i HT Eroneta koja je posebno učvršćena kroz projekte e-škole koja je tijekom dvije pandemijske godine osiguravala online nastavu za učenike. Tu je i projekt Smart Campusa u sklopu kojeg je promoviran smart parking, smart kiosk, robot Leo Rover koji je osmišljen u suradnji s HT Eronetom i tehnološkim partnerom Ericssonom Nikolom Teslom.

Član Uprave HT Eroneta za marketing, prodaju i korisničku podršku Tomislav Ruk također je naglasio suradnju sa Sveučilištem koja se razvija u više pravaca te kazao kako mnogi studenti SUM-a rade u HT Eronetu putem studentskog servisa ili su na praktičnoj obuci iz različitih područja - od IT, tehničkog do korporativnih komunikacija.

Mario Gerenčir iz tvrtke Verso Altima predstavio je koncept Smart Cityja, osvrnuvši se na primjer Skoplja i Ljubljane.

U kontekstu Smart Cityja i čitave lepeze usluga koje će moći pokriti taj koncept, predstavio je i novi hibridni obračunski sustav HT Eroneta koji je uradila ova tvrtka, a kroz koji će se moći integrirati i sami obračun partnera kroz zaduženje njegovih usluga, čemu će i on imati pristup.

Osnivač INFODOM grupe Slavko Vidović govorio je o industriji 5.0 koju odlikuje umjetna inteligencija i koja, u konačnici, predstavlja punu integraciju između čovjeka i tehnologije.

Zaključci HT Eronetova panela otvorili su brojne mogućnosti za suradnju i nove projekte, a sukladno motu pod kojim se ove godine predstavlja na sajmu "Rastemo s najboljima".

Kopirati
Drag cursor here to close