Sporazum pred vijećnicima

Grad oprašta kamate Elektroprovredi HZHB

Prema navedenom, Javno poduzeće 'Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne' d.d. Mostar i Grad Mostar suglasno konstatiraju da glavni dug Tužitelja...
Gospodarstvo / Tvrtke | 19. 10. 2023. u 12:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sporazum o rješavanju sporova između Grada Mostara i Javnog poduzeća 'Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne' d.d. Mostar po osnovi naknade za korištenje hidroakumulacijskog objekta za proizvodnju električne energije u HE Mostar naći će se pred vijećnicima na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća u Mostaru.

Prema navedenom, Javno poduzeće 'Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne' d.d. Mostar i Grad Mostar suglasno konstatiraju da glavni dug Tužitelja u predmetu koji se vodi pred Županijskim sudom Mostar iznosi: 4.134.180,04 KM. Također. Javno poduzeće ‘Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne’ d.d. Mostar i Grad Mostar suglasno konstatiraju da glavni dug Tužitelja u predmetu koji se vodi pred Općinskim sudom u Mostaru broj iznosi: 1.695.474,49 KM.

Strane potpisnice ovog Sporazuma suglasne su da se nastali spor vodi pred Županijskim sudom Mostar, sa usuglašenim dugovanjem riješi mirnim putem, sklapanjem sudske nagodbe.

''Dužan je Tuženik Javno poduzeće 'Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne' d.d. Mostar isplatiti: tužitelju Gradu Mostaru iznos glavnice od 4.134.180,04 KM s naslova razlike redovito isplaćene naknade za korištenje hidroakumulacijskog objekta za proizvodnju električne energije u HE Mostar od 0,01 KM/kWh i naknade usklađene postotnim povećanjem za 53,34%, a za razdoblje od 01.01.2018. godine do 30.04.2021. godine, najkasnije u roku od 6 mjeseci od dana sklapanja sudske nagodbe. Tužitelju Gradu Mostaru dosadašnje troškove predmetnog parničnog postupka u iznosu od 4.160,00 KM, na račun Grada Mostara. Grad Mostar odriče se prava na potraživanje zakonskih zateznih kamata po tužbenom zahtjevu u predmetnoj pravnoj stvari'', navedeno je.

Također, strane potpisnice ovog Sporazuma suglasne su da se nastali spor koji se vodi pred Općinskim sudom u Mostaru, sa usuglašenim dugovanjem ovog Sporazuma riješi mirnim putem, sklapanjem sudske nagodbe najkasnije u razdoblju do zaključno s danom 16.11.2023. godine i sa sljedećim sadržajem:

''Dužan je Tuženik Javno poduzeće „Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne“ d.d. Mostar isplatiti tužitelju Gradu Mostaru iznos glavnice od 1.695.474,49 KM s naslova razlike redovito isplaćene naknade za korištenje hidroakumulacijskog objekata za proizvodnju električne energije u HE Mostar od 0,01 KM/kWh i naknade usklađene postotnim povećanjem za 53,34%, a za razdoblje od 01.05.2021. godine do 30.11.2022. godine, najkasnije u roku od 6mjeseci od dana sklapanja sudske nagodbe. Grad Mostar odriče se prava na potraživanje zakonskih zateznih kamata po tužbenom zahtjevu u predmetnoj pravnoj stvari'', navedeno je u sporazumu koji će se naći pred gradskim vijećnicima.

Kopirati
Drag cursor here to close