Kwon Oh-hyun

Generalni direktor Samsunga iznenada podnio ostavku

Kwon Oh-hyun, glavni izvršni direktor i potpredsjednik kompanije ostavku je dao zbog "krize koja vlada iznutra i izvana"
Gospodarstvo / Tvrtke | 13. 10. 2017. u 12:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rano jutros objavljena je prilično iznenađujuća vijest o ostavci glavnog izvršnog direktora Samsunga, Kwon Oh-hyuna. 64-godišnji Kwon bio je osim funkcije CEO-a i potpredsjednik korejskog konglomerata koji je u proteklih nekoliko kvartala zabilježio izvrsne poslovne rezultate i rekordnu dobit. Unatoč tome, u svojoj je ostavci napisao kako "kompaniju napušta suočen s krizom bez presedana iznutra i izvana".

Samsung je, unatoč dobrim rezultatima, potresen velikim korupcijskim skandalom u sklopu kojeg je Jay Y. Lee, efektivno prvi čovjek kompanije i vjerojatni nasljednik dugogodišnjeg "gazde" Lee Kun-heea, završio iza rešetaka. Nakon njegovog odlaska na služenje petogodišnje zatvorske kazne u kompaniji je ostala praznina koju sada treba popuniti drugim kadrovima. Jedan od njih trebao je biti i dojučerašnji CEO Kwon Oh-hyun, piše Bug.hr.

Njegova ostavka još više čudi ako znamo da je do sada bio zadužen za odjel za proizvodnju čipova koji ima najveće zasluge za rast prihoda i dobiti Samsunga. Kwon Oh-hyun smatra da "kompanija treba započeti ispočetka, s novim duhom i mladim vodstvom kako bi bolje odgovorila na izazove koji stižu iz brzo mijenjajuće IT industrije".

Naznaku o problemima unutar kompanije otkriva tek jedna njegova rečenica: "Na sreću sada bilježimo rekordnu zaradu, no to je plod prošlih odluka i ulaganja; sada nismo niti blizu tome da pronađemo nove generatore rasta čitajući buduće trendove".

Kwon će ostati u Samsungu do ožujka 2018. godine. Toj je kompaniji, spomenimo, bio vjeran posljednje čak 32 godine.

Kopirati
Drag cursor here to close