Startupi i investitori

Fondacija Mozaik premijerno predstavila Tech 4 Impact Fond

U okviru konferencije Connecto 2023 u Mostaru je 25.7.2023. godine premijerno predstavljen Tech 4 Impact Fond.
Gospodarstvo / Tvrtke | 26. 07. 2023. u 08:09 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ova pionirska inicijativa Fondacije Mozaik nastala je na rezultatima i naučenim lekcijama investiranja i rada s preko 360 startup-a. Početni ulagački kapital Fonda je 4 milijuna KM, a sredstva su namijenjena za investiranje u startup-e s velikim potencijalom rasta i impakta.

U fokusu su startup-i koji razvijaju ili koriste najmodernije tehnologije (poput umjetne inteligencije, blockchain-a ili kibernetičke sigurnosti) za rješavanje nekih od globalnih izazova obuhvaćenih UN ciljevima održivog razvoja (engl. SDGs).

Oblasti investiranja su definirana u odnosu na SDGs: CleanTech i obnovljivi izvori energije, AgriTech i precizna poljoprivreda, FinTech financijska inkluzija, WasteTech i cirkularna ekonomija, PropTech i održiva gradnja, HealthTech i telemedicina, Smart mobilnost i transportna rješenja i EdTech za digitalno učenje.

Direktor Fonda, Zoran Puljić, je u svom izlaganju naveo da je Tech 4 Impact Fond dizajniran po uzoru na VC fondove ali s fokusom na impakt. „Očekujemo značajne financijske povrate dok istovremeno želimo napraviti BiH regionalnim centrom za impakt investicije.“

Na kraju izlaganja je pozvao potencijalne investitore i druge potencijalne partnere da se upoznaju s detaljima na stranici: https://tech4impact.fund

Kopirati
Drag cursor here to close