Sud u Splitu

Fabrika duhana d.d. Mostar potražuje nekretninu u Dalmaciji

Marjanović će zastupati stav mostarske tvornice u nastavku sudskog spora koji se vodi u postupku priznavanja strane sudske odluke i to presude Općinskog suda u Mostaru
Gospodarstvo / Tvrtke | 17. 01. 2019. u 13:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH na sjednici u četvrtak donijela je odluku o ovlaštenju Darka Marjanovića za zastupanje Fabrike duhana Mostar d.d. Mostar pred Općinskim sudom u Splitu, Stalnoj službi u Makarskoj.

Marjanović će zastupati stav mostarske tvornice u nastavku sudskog spora koji se vodi u postupku priznavanja strane sudske odluke i to presude Općinskog suda u Mostaru od 22. kolovoza 2012. godine, vezano za nekretninu koja se nalazi u mjestu Gradac u Hrvatskoj, za koju je ova tvornica iskazala potraživanje u svom pasivnom podbilansu.

Osim Marijanovića, stoji u priopćenju, Vlada Federacije BiH dala je suglasnost za više kadrovskih rješenja. Tako je za skupštine gospodarskih društava opunomoćila Kenana Osmanagića (Hrvatske pošte d.o.o. Mostar) i Stipu Buljana (UNIS Group d.o.o. Ilidža).

Izmjenom postojeće odluke, u Povjerenstvu za verifikaciju računa stare devizne štednje imenovana je Tanja Baličevac.

Foto: Slobodna Dalmacija / Uništeno odmaralište u Gracu

Vlada je donijela i odluke o utvrđivanju kriterija i raspisivanju javnog natječaja za izbor i nominovanje tri člana Nadzornog odbora Aluminij d.d. Mostar, kao i o poništavanju, ponovnom raspisivanju i utvrđivanju kriterija javnog konkursa za izbor i imenovanje dva člana Nadzornog odbora Zraka d.d. Sarajevo, priopćeno je.

Data je prethodna saglasnost za imenovanje Ramiza Kikanovića za člana Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo uime državnog kapitala, do isteka mandata ovog odbora, koji je započeo 26. kolovoza 2015.godine.

Za članove Vijeća za sigurnost prometa na cestama imenovani su Zijad Hodžić i Tomislav Bojić.

U Arbitražni tribunal u vezi sa odlukama Povjerenstva SFOR-a i rješavanje zahtjeva za odštetu, iz Federacije BiH je imenovana Amra Hadžimustafić.

U Radnu grupu za usaglašavanje stavova u vezi s Prijedlogom uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o uvjetima, načinu i programu za polaganje ispita općeg znanja i stručnog ispita za kandidate za državnu službu u FBiH su imenovani Refik Begić (predsjednik), Enver Išerić, Pero Matijević, Hasan Ganibegović, Mirjana Vučić i Adis Arapović.

Federalna vlada donijela je odluke o propisivanju općih i posebnih kriterija i o raspisivanju natječaja za izbor i imenovanje zamjenika direktora Finansijsko-informatičke agencije, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close