Struji struja

Elektroprivreda HZ HB raskinula ugovor s Aluminijem

Prema riječima Buntić ukupan dug Aluminija d.d. Mostar prema JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar je preko 280 milijuna KM
Gospodarstvo / Tvrtke | 13. 06. 2019. u 15:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava JP Elektroprivrede HZ HB d.d. Mostar je u četvrtak, 13. lipnja 2019. godine donijela odluku o jednostranom raskidu ugovora o opskrbi električnom energijom Aluminija d.d. Mostar zbog neizvršenja ugovornih obveza s ciljem zaštite interesa poduzeća i 200 000 aktivnih kupaca, potvrdila je Marija Buntić, rukovoditeljica Sektora korporativnih komunikacija JP Elektroprivrede HZ HB za Mostarsku panoramu.

Istodobno, uvažena je molba Aluminija i nastavit će se s opskrbom do 16. lipnja 2019. godine. O svemu navedenom bit će obaviješteni Elektroprijenos i NOS BIH, kako bi se poduzele aktivnosti utvrđene Mrežnim kodeksom.

Prema riječima Buntić ukupan dug Aluminija d.d. Mostar prema JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar je preko 280 milijuna KM i bit će poduzete sve zakonom dopuštene radnje s ciljem naplate potraživanja i zaštite interesa poduzeća.

Istaknula je kako je poslovanje Elektroprivrede HZ HB stabilno, te da jamče dostatnu, kvalitetnu i kontinuiranu isporuku električne energije svim potrošačima.

S druge strane, ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Nermin Džindić rekao je kako postoje samo dva scenarija za Aluminij. Jedan je stečaj.

Kopirati
Drag cursor here to close