Tek poslijepodne

Dokazi iz Aluminija dostavljeni policiji

''Ponovno smo primorani  demantirati neistinite navode o prijavi nezakonitih radnji MUP u HNŽ u dane 19.6. ili 22.6.2018. godine, kako su to pojedinci izjavili…''
Gospodarstvo / Tvrtke | 26. 06. 2018. u 12:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Odgovorno tvrdimo da je MUP HNŽ-a tek dana 25. lipnja 2018. godine u poslijepodnevnim satima zaprimio dopis 'Aluminija' d.d. Mostar, uz koji su priloženi određeni materijali, koji bi po njima mogli poslužiti kao dokazi o nezakonitim radnjama'', navedeno je u dopisu iz Ureda komesara policije upućenom portalu Bljesak.info.

Kako se navodi, reagirali su ''radi potpune istine o događajima u poduzeću 'Aluminij' d.d. Mostar''.

''Ponovno smo primorani  demantirati neistinite navode o prijavi nezakonitih radnji MUP u HNŽ u dane 19.6. ili 22.6.2018. godine, kako su to pojedinci izjavili u sredstvima javnog priopćavanja'', navodi se i dodaje kako će ''kao i u svim drugim slučajevima, MUP-HNŽ pozorno ispitati sve navode i u suradnji  sa Županijskim javnim  tužiteljstvom poduzeti odgovarajuće mjere''.

Podsjećamo, policija je jučer demantirala navode o eventualnom sudjelovanju krim. inspektora, pružanju pomoći u snimanju, prisluškivanju te u provođenju posebnih istražnih radnji bez naloga nadležnih tijela.

MUP HNŽ je naveo kako oštro demantira posebno dijelove izviješća direktora poduzeća Nadzornom odboru o sudjelovanju krim. inspektora u pojedinim istražnim radnjama (snimanje, prisluškivanje, savjetovanje ...).

''Ovlaštene osobe PU Mostar postupile su jedino po zaprimljenoj prijavi o remećenju javnog reda i mira dana 22.6.2018. godine kojom prilikom su policiji od strane direktora poduzeća predočeni određeni podaci o mogućim koruptivnim radnjama u poduzetu Aluminij d.d. Mostar. Također, Inspektori Sektora krim. policije tom prigodom nisu izuzimali nikakvu dokumentaciju u Aluminiju d.d. Mostar'', navela je policija.

Podsjećamo, Nadzorni odbor Aluminija smijenio je u ponedjeljak Maria Gadžića s mjesta direktora ove tvrtke. Gadžić je u petak iznio ove optužbe predstavivši snimku, a odluka o smjeni donesena je u ponedjeljak. Umjesto Gadžića na čelo kompanije kao vršitelj dužnosti imenovan je Dražen Pandža, koji je do sada vodio odjel financija Aluminija.

Miloš rekao je da  je u proteklih godinu dana ostvaren gubitak od dodatnih oko 22 milijuna eura. S tim iznosom ukupan gubitak Aluminija iznosi između 350 i 360 milijuna maraka te da su se posljednjih mjeseci pogoršali i odnosi unutar Uprave, Gadžićev odnos prema Nadzornom odboru, te atmosfera u radnoj zajednici, što je oslikalo nezadovoljstvo radnika i nedavni štrajk upozorenja.

Kad je riječ o navodnoj iznudi s ciljem zaposlenja nepoznatih osoba u poduzeće, a za što postoji dokaz u vidu audio snimka, Miloš je u ponedjeljak rekao da je sve što je Nadzornom odboru dostavljeno, dalje proslijeđeno MUP-u HNŽ-a.

 

Kopirati
Drag cursor here to close