Webinar 12.11.

Coca-Colina podrška mladima stavlja u fokus - mentalno zdravlje

Coca-Colina podrška mladima u program uvrstila teme za koje su mladi najviše zainteresirani
Gospodarstvo / Tvrtke | 11. 11. 2021. u 15:56 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) definirala je mentalno zdravlje kao stanje dobrobiti u kojem pojedinac ostvaruje svoje potencijale, može se nositi s normalnim životnim stresom, može raditi produktivno i sposoban je pridonositi zajednici. Mentalno zdravlje nije samo odsustvo mentalnog poremećaja. To je posebno postalo jasno tijekom pandemije, i ako je ijedna tema postala aktualna tijekom pandemije, onda je to tema mentalnog zdravlja.

Coca-Cola HBC B-H Sarajevo je temu mentalnog zdravlja uključila u svoj program osnaživanja mladih - Coca-Colina podrška mladima, pa će webinar Mentalno zdravlje kao temelj za razvoj, napredak i prevazilaženje izazova biti održan 12. studenog u 19 sati, putem Zoom aplikacije.

Prof. dr. Ivana Zečević, koja će voditi ovaj webinar, je redovna profesorica na studijskom programu psihologije Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci i psihoterapeut.
Prijave za učešće su obavezne, otvorene su do skoro do samog početka webinara, a prijavni obrazac nalazi se na linku: http://bit.ly/prijavaCCPM2021

Ivana Zečević je tijekom ove godine na temu mentalnog zdravlja održala već dvije radionice, a sudionici su za nju imali samo riječi hvale: "Zaista je sve bilo profesionalno i odlično osmišljeno. Imali smo dovoljno prostora i mogućnosti da steknemo korisna znanja, ali i da postavimo pitanja i diskutiramo o onome što nas muči. Ovo je jedan od načina kako možemo najbolje doprinijeti našoj zajednici da bolje funkcionira te pomoći sebi i ljudima koji se nalaze u našem okruženju, a nisu svjesni da im je pomoć potrebna."

"Predivna energija i odlična predavačica. Uvijek je dobro znati više o mentalnom zdravlju i kako ga sačuvati, a pogotovo u ovo doba pandemije."

Iako primarno namijenjene mladima 18 – 30 godina, na radionicama mogu sudjelovati svi, sa napomenom da mlađi od 18 mogu pratiti program uz prethodnu pismenu suglasnost roditelja. Program mogu pratiti i stariji od 30 godina ukoliko spadaju u ranjive kategorije nezaposlenih ili na drugi način osjetljivih grupa (nacionalne manjine, osobe sa poteškoćama ili invaliditetom, ljudi koji su ostali bez posla zbog pandemije…).

#NaučiPrimijeniKreni

Nauči više, primijeni znanje i kreni dalje je moto Coca-Coline podrške mladima koja nudi stjecanje znanja potrebnog za snalaženje na tržištu rada, s posebnim osvrtom na "novu normalnost", odnosno uvjete pandemije.

Partneri programa su: Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Vlade Republike Srpske, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, Općina Čapljina, AmCham, Erasmo centar, Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, AIESEC, GKUD Čapljina, Čapljina mladi, Qlity, PRIME Communications.

Radionice Coca-Coline podrške mladima su, i uvijek će biti, besplatne za sve sudionike.

Kopirati
Drag cursor here to close