SOS Dječja sela

CHICovnik i Bingo donirali 3.800 KM za bolje mogućnosti zaposlenja mladih

''Zaista je blagoslov imati prijatelje kakve smo dobili u CHICovniku i Bingu, jer nas slušaju, čuju i sa nama traže najbolja rješenja'', kazao je Mahmić
Gospodarstvo / Tvrtke | 23. 09. 2020. u 16:40 Sponzorirani članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u SOS Dječjem selu BiH upriličena ceremonija uručenja donatorskog čeka u vrijednosti 3.800,00 KM i druženje donatora – predstavnika CHICovnika i Binga sa budućim korisnicama donacije koje su u brizi i podršci SOS Dječijih sela BiH.

Ana Ćavar, direktorica BONJOUR.ba portala koji je izdavač CHICovnika, prvog bh. planera za žene i Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga Bingo su uručile donatorski ček Damiru Mahmiću, Projektnom menadžeru Regionalnog BMZ YEEP projekta (Youth Empowerment Enabling Prospects). 

''Zahvaljujući kupcima, u prilici smo njegovati predivno partnerstvo između CHICovnika, Binga i SOS Dječjih sela BiH koje traje već nekoliko godina. Svi koji su zadnje četiri godine kupovali CHICovnik u Bingo marketima su istovremeno podržavali rad SOS Dječjih sela BiH, a ovog puta smo donaciju odlučili usmjeriti prema mladim osobama koje imaju potrebu za stručnim usavršavanjem kako bi mogli doći do zaposlenja. Željeli smo uz mlade koji su odrastali u brizi SOS obitelji, podržati i mlade roditelje i  nezaposlene samohrane mame koje se suočavaju sa raznim izazovima, a uključene su u Program jačanja porodica SOS Dječjih sela BiH. Ovom donacijom će se financirati edukacije/prekvalifikacije koje mladim ljudima trebaju osigurati bolje mogućnosti zaposlenja i na to smo jako ponosni'', istaknula je Ana Ćavar, direktorica portala Bonjour.ba.

Foto: PR / Donacija čeka

Tatjana Paunoski, rukovoditeljica marketinga kompanije Bingo je dodala: ''Kao dugogodišnji najbolji prijatelj SOS Dječjih sela BiH nastojimo odgovoriti na različite potrebe kako djece, tako i mladih, no ova prilika da podržimo dodatno osposobljavanje mladih ljudi kako bi pronašli adekvatno zaposlenje nam se kao najvećem poslodavcu u BiH posebno dopala. Svjesni smo svih izazova sa kojim se suočavaju poslodavci s jedne, ali i uposlenici s druge strane, utoliko nam je bilo istinski važno podržati i ohrabriti mlade ljude koji nerijetko budu uskraćeni za prilike zbog predrasuda. Nadam se da će edukacije koje odaberu korisnice doprinijeti u pronalasku posla''.

''Zaista je blagoslov imati prijatelje kakve smo dobili u CHICovniku i Bingu, jer nas slušaju, čuju i sa nama traže najbolja rješenja. SOS Dječja sela BiH imaju veliku odgovornost, za samostalan i uspješan život pripremiti djecu i mlade ljude, srećom svih 26 godina koliko smo prisutni u BiH nismo bili sami i uvijek smo se mogli osloniti na one kojima je istinski stalo da naša djeca imaju jednake prilike, da odrastaju okruženi porodicom i ljubavlju. Hvala CHICovniku i Bingu što su bezrezervna podrška u misiji da nijedno dijete ne treba odrastati samo'', naglasio je Damir Mahmić, projektni menadžer Regionalnog BMZ YEEP projekta SOS Dječjih sela BiH.

''Ovo je prilika koju želim iskoristiti kako bih se po završetku škole mogla što lakše zaposliti i što bolje pozicionirati na tržištu rada. Smatram da će mi obuka pružiti dodatno znanje i prostor za usavršavanje a znam da poslodavci cijene i traže dodana znanja i iskustva koja mogu dobiti upravo kroz ovu stručnu obuku. Sretna  sam i zahvalna donatorima na ovoj super prilici i obzirom da završavam uskoro školu, osjećam se sigurnijom i vjerujem da ću nakon obuke lakše pronaći posao'', kazala je S., jedna od korisnica donacije (zbog zaštite privatnosti djece i mladih, ime i prezime nije navedeno).

Kopirati
Drag cursor here to close