Renomirani bh. osiguravatelj

ASA Osiguranje podržalo otkrivanje spomenika velikanu BH košarke Mirzi Delibašiću

Svečano otkrivanje spomenika legendarnom košarkašu Mirzi Delibašiću održano je u srijedu na Skenderiji u Sarajevu.
Gospodarstvo / Tvrtke | 03. 06. 2022. u 08:53 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Renomirani bh. osiguravatelj je podržao manifestaciju na kojoj je otkrivena statua Mirze Delibašića u neposrednoj blizini sportske dvorane koja nosi njegovo ime i u kojoj je proveo veliki dio svog života.

„Iskreno me obradovao poziv iz ASA Osiguranja, našeg osiguravajućeg društva koji su se samoinicijativno javili sa željom da daju svoj doprinos ovoj incijativi i podrže ovaj projekat. Drago mi je da su prepoznali one vrijednosti iza kojih je moj otac stajao i pokazali volju da podrže ovaj projekat za koji vjerujemo da će unaprijediti ukupnu sliku Sarajeva i Bosne i Hercegovine“ rekao je Danko Delibašić, sin najvećeg bh. sportiste svih vremena i predsjednik Udruženja „Mirza Delibašić“

PR  / ASA Osiguranje podržalo otkrivanje spomenika velikanu BH košarke Mirzi Delibašiću

Inicijativa za spomenik Mirzi Delibašiću je došla od strane Općine Centar Sarajevo koja je raspisala međunarodni javni poziv za izradu idejnog skulptorsko-umjetničkog rješenja za izgradnju spomenika ovom velikanu bosanskohercegovačke košarke. Nakon što je okončan Međunarodni javni poziv u Općini Centar je predstavljen pobjednički rad skulptora Adisa Lukača.

„ASA Osiguranje kao jedan od lidera na tržištu i najprepoznatljivije domaće osiguravajuće društvo već dugi niz godina kroz različite modele podrške ulaže u sport naše države.
Podrškom ovom projektu želimo dati hommage sportskom duhu i sportskoj tradiciji koju baštini grad Sarajevo i Bosna i Hercegovina a čije je utjelovljenje možemo slobodno reći bio čovjek koji je postavio Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu na sportsku mapu Evrope i svijeta, Mirza Delibašić.
Stoga nam je veliko zadovoljstvo i čast biti dio ove priče koja slavi istinske vrijednosti timske igre, zalaganja, strasti i izvrsnosti, takmičarkog duha i međusobne podrške - vrijednosti koje mi dijelimo u ASA Osiguranju naveo je direktor filijale Sarajevo ASA Osiguranja, Admir Bukva.

Kopirati
Drag cursor here to close