Kritiče političara

Amazon odustao od New Yorka i 25.000 radnih mjesta

Amazon, čije je sjedište u Seattleu, objavio je u studenom da će izgraditi dva nova sjedišta, jedno u New Yorku, u Queensu i drugo u predgrađu Washingtona.
Gospodarstvo / Tvrtke | 15. 02. 2019. u 07:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki div internetske prodaje Amazon objavio je u četvrtak da odustaje od otvaranja novog sjedišta u New Yorku s 25.000 radnih mjesta nakon kritika newyorških političara nesklonih tom planu, piše Hina.

"Nakon mnogo razmišljanja odlučili smo odustati od izgradnje novog sjedišta u New Yorku", objavio je Amazon na svom blogu.

"Određen broj lokalnih političara je jasno rekao da se protive našoj nazočnosti i da neće raditi s nama na izgradnji odnosa koje trebamo za ostvarenje tog projekta", objasnio je.

Update on plans for New York City headquarters

After much thought and deliberation, we've decided not to move forward with our plans to build a headquarters for Amazon in Long Island City, Queens. For Amazon, the commitment to build a new headquarters requires positive, collaborative relationships with state and local elected officials who will...

Amazon, čije je sjedište u Seattleu, objavio je u studenom da će izgraditi dva nova sjedišta, jedno u New Yorku, u Queensu i drugo u predgrađu Washingtona.

Brojne newyorške demokratske istaknute osobe kritizirale su taj plan, od poreznih olakšica koje su bile obećane tvrtki, do zagušenja prometa metroom u toj četvrti, preko nedostatnih javnih konzultacija tijekom pregovora s gradonačelnikom i guvernerom New Yorka.

Amazon je precizirao da "za sada" neće tražiti novi lokalitet umjesto newyorškog sjedišta, ali da nastavlja s planom otvaranja sjedišta u Washingtonu, s također 25.000 radnih mjesta i nešto manjim u Nashvilleu s predviđenih 5000 radnih mjesta.

 

Kopirati
Drag cursor here to close