Vlada gluha

Aluminij ne nalazi izlaz

Miloš je kazao kako Vlada FBiH sporo i nedosljedno pristupa realizaciji vlastitih zaključaka, ali zbog čega je to tako, njemu nije poznato. Stanje u Aluminiju, ukupno gledano, svakim je danom sve teže.
Gospodarstvo / Tvrtke | 22. 11. 2018. u 11:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako sada stvari stoje, mostarski Aluminij sve dublje tone u poslovne probleme iz koji u ovome trenutku odgovorni ne uspijevaju naći pravi izlaz. Nakon zaključaka Vlade Federacije BiH od 19. listopada činilo se kako je spasonosno rješenje pronađeno u zadnji čas, ali onda se stalo ili su zaključci Vlade vrlo sporo provođeni.

Vršitelji dužnosti Uprave poduzeća u zadnjih nekoliko tjedana redovito apeliraju na Vladu FBiH, ali i na ostale koji mogu pomoći, da konačno pokrenu stvari s mrtve točke i Aluminiju osiguraju dosljedno provođenje procesa konsolidacije, kako bi se pokušalo spasiti i poduzeće i udariti temelje njegovoj boljoj budućnosti.

Gostujući u emisiji Poslovni kompas Naše TV, Dalibor Miloš, predsjednik Nadzornog odbora Aluminija d.d. Mostar, također je potvrdio i detaljnije obrazložio svu težinu aktualnog trenutka ovog strateški važnog poduzeća. Složio se s ocjenom kako Vlada FBiH sporo i nedosljedno pristupa realizaciji vlastitih zaključaka, ali zbog čega je to tako, njemu nije poznato, kazao je.

Miloš je naglasio kako cijena struje, odnosno nemogućnost osiguravanja dugoročnije opskrbe Aluminija strujom po povoljnim cijenama, predstavljaju najveći problem i kako se uz ovakve tržišne cijene električne energije ne može poslovati pozitivno.

Cjelokupan intervju s predsjednikom NO Aluminija možete pogledati ispod.

Video: NAŠA TV | POSLOVNI KOMPAS: DALIBOR MILOŠ
Kopirati
Drag cursor here to close