Jusko - Kajmaković

Aerodrom Sarajevo rješava problem magle na pisti

Na tom su sastanku razmijenjena iskustava u oblasti zračnog prometa, s posebnim naglaskom na rješavanje problema magle na aerodromima u zimskom periodu.
Gospodarstvo / Tvrtke | 27. 03. 2018. u 13:38

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko održao je sastanak s generalnim direktorom Međunarodnog aerodroma Sarajevo Arminom Kajmakovićem i direktorom Sektora upravljanja sustavima aerodroma Sarajevo Nerminom Zijadićem na kome su razgovarali o sustavu za rješavanje pitanja magle na pisti.

Na tragu inicijative Juska proistekle sa sastanka s ministrom prometa, informacionih tehnologija i komunikacija Republike Bugarske Ivaylom Moskovskim, predstavnici Aerodroma Sarajevo održali su nedavno u Sofiji sastanak s nadležnim tijelom za zračni promet u Bugarskoj - BULATSA. Na tom su sastanku razmijenjena iskustava u oblasti zračnog prometa, s posebnim naglaskom na rješavanje problema magle na aerodromima u zimskom periodu.

Na današnjem sastanku Kajmaković i Zijadić predstavili su Jusku i njegovim suradnicima rezultate sastanka u Sofiji, novi sistem za rješavanje pitanja magle na pisti Aerodroma Sarajevo te opći plan aktivnosti Aerodroma Sarajevo u slijedećem periodu.

Jusko je dao punu podršku menadžmentu Aerodroma Sarajevo i iskazao otvorenost i spremnost za provođenje njihovih aktivnosti koje se mogu obavljati u saradnji sa Ministarstvom, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close