Abraham Group

Aluminij: Procjena štete zbog gašenja tvornice započinje 15. lipnja

Iz Abrahama poručuju da će nastaviti neumorno raditi na ponovnom aktiviranju proizvodnog procesa i osiguravanju ponovnog zapošljavanja zaposlenika Aluminija.
Gospodarstvo / Tvrtke | 12. 06. 2020. u 17:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''M.T. Abraham Group, Aluminij Industries d.o.o., njegovo rukovodstvo i međunarodni partneri ostaju u potpunosti posvećeni uspješnoj provedbi sporazuma potpisanog 7. travnja 2020. između njegove podružnice, Aluminij Industries d.o.o. i Aluminij d.d. Mostar'', priopćeno je u petak iz središnjice izraelske kompanije.

Iz Abrahama poručuju da će nastaviti neumorno raditi na ponovnom aktiviranju proizvodnog procesa i osiguravanju ponovnog zapošljavanja zaposlenika Aluminija.

Pročitajte još

Do sada poduzete radnje Aluminij Industries d.o.o., te svi započeti procesi, tvrde, provedeni su u potpunosti u skladu s uvjetima i rasporedom Ugovora potpisanog s Aluminijem d.d. Mostar, i u potpunosti u skladu s važećim zakonima Bosne i Hercegovine.

''Tim Aluminij Industries d.o.o., surađuje s tvrtkom Aluminij d.d. Uprava Mostara i njegov Nadzorni odbor osigurali su uspjeh ove suradnje. Tjedni sastanci se održavaju s tvrtkom Aluminij d.d. Uprava Mostara i njegov Nadzorni odbor poštuju rokove, usprkos globalnoj krizi u aluminijskoj industriji zbog pandemije COVID-19'', stoji u priopćenju.

Tek za tri dana, navodi se, bit će formiran tim za procjenu štete.

''Kao dio naših napora, M.T. Abraham Group je oformio lokalni tehnički tim koji će biti angažiran od 15. lipnja i koji će zajedno s našim međunarodnim stručnjacima provesti tehničku procjenu štete nastale zatvaranjem tvornice, kao i održavanje cijele livnice, što je nužno zbog činjenice da nije aktivna godinu dana. Iako u ovom trenutku sporazum nije obvezan, ovi koraci koje je poduzeo M.T. Abraham Grupa će osigurati učinkovito ponovno aktiviranje tvornice u dogledno vrijeme, u skladu s potpisanim Ugovorom'', priopćeno je.

Dodaju da ''M.T. Abraham Group želi naglasiti svoje opredjeljenje za Sporazum i njegove uvjete i posvećene zaposlenike Tvornice Aluminij''.

''Veliko vjerujemo u ekonomiju Bosne i Hercegovine, a sigurni smo i u budući uspjeh Tvornice Aluminij'', priopćeno je iz Abraham Groupe.

Kopirati
Drag cursor here to close