Bezos

Washington Post se širi na Europu

Washington Post će usto otvoriti nove urede u Sydneyju, u Australiji i u Bogoti, u Kolumbiji, pa će se tako ukupan broj njegovih podružnica u inozemstvu popeti na 26.
Gospodarstvo / Tvrtke | 22. 12. 2020. u 08:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ugledni američki dnevnik Washington Post objavio je u ponedjeljak da otvara urede u Europi i u Aziji, čime će se broj njegovih zaposlenika povećati na više od 1000 novinara, najviše dosad, piše Hina.

Ovim međunarodnim proširenjem list, od 2013. u vlasništvu multimilijardera Jeffa Bezosa, osnivača Amazona, odskače u američkom medijskom prostoru snažno pogođenom gospodarskom krizom, jer većina glasila želi uštedjeti i s tiskanog oblika prijeći na internetski.

"WaPo" koji je 2018. tvrdio da uspješno posluje, ali nije objavio financijske podatke, planira otvoriti uredništva u Londonu i u Seulu kako bi mogao bolje pratiti događaje 24 sata u danu.

"Post želi svojim čitateljima diljem svijeta u svakom trenutku osigurati brz pristup cjelovitim informacijama", piše u priopćenju dnevnog lista.

List se nada da će tako povećati broj svojih internetskih pretplatnika i konkurirati New York Timesu koji ima tim s najmanje 1700 novinara i posebnu pozornost posvećuje svojim čitateljima u inozemstvu.

Washington Post će usto otvoriti nove urede u Sydneyju, u Australiji i u Bogoti, u Kolumbiji, pa će se tako ukupan broj njegovih podružnica u inozemstvu popeti na 26.

Ovime će se uredništvo pojačati za 44 radna mjesta a broj zaposlenika povećati na 1010 novinara, što je najviše od 1877.

"Čitatelji će moći uživati u bogatijem, temeljitijem, bržem, raznolikijem i inovativnijem novinarstvu. To govori o golemom povjerenju u budućnost (Washington Posta)", izrazio je zadovoljstvo Marty Baron, glavni urednik lista.

Međutim, u prvoj polovini 2020. u medijima u Sjedinjenim Državama ukinuto je više od 11.000 radnih mjesta, objavila je konzultantska tvrtka Challenger, Gray & Christmas.

Ovo je najgora godina za američke medije od gospodarske krize 2008. kada je uručeno 14.265 otkaza.

Kopirati
Drag cursor here to close