Višak osoblja

Ryanair sprema 900 otkaza

Irska kompanija je početkom tjedna prijavila velike gubitke u profitu i najavila da će prepoloviti planove za razvoj za narednu godinu zbog otkazivanja narudžbi aviona 'boeing 737 max'.
Gospodarstvo / Tvrtke | 01. 08. 2019. u 00:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Irska niskobudžetna avio-kompanija 'Ryanair' ima 500 pilota i 400 članova osoblja više nego što je potrebno i radna mjesta će biti ukinuta u narednim tjednima, poručio je u srijedu putem video-poruke radnicima direktor 'Ryanaira' Michael O'Leary.

"Nadamo se da ćemo sačuvati što je moguće više radnih mjesta, ali moramo odmah i brzo odgovoriti na kašnjenje u isporuci aviona 'boeing 737 max' i mogućnost 'Bregzita' bez dogovora krajem listopada", rekao je O'Leary, prenosi Srna.

Prema njegovim riječima, ukidanja radnih mjesta vršit će se krajem rujna i potom u prosincu. Prije manje od dvije godine 'Ryanair' je morao otkazati više stotina letova, djelimično zbog nedostatka pilota.

Međutim, irska kompanija je početkom tjedna prijavila velike gubitke u profitu i najavila da će prepoloviti planove za razvoj za narednu godinu zbog otkazivanja narudžbi aviona 'boeing 737 max'.

'Boeing 737 max', najprodavaniji avion američke kompanije, prizemljen je u čitavom svijetu od katastrofe 10. ožujka, kada je u Etiopiji poginulo 157 ljudi. U padu ovakvog aviona u Indoneziji samo pet mjeseci ranije poginulo je 189 ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close