Što nudimo?

Hrvatskim diplomatima predstavljen bh. turizam

U razgovorima turističkih radnika s veleposlanicom BiH u Republici Hrvatskoj Elmom Kovačević-Bajtal dogovoreni i oblici budućeg djelovanja i suradnje…
Gospodarstvo / Turizam | 17. 05. 2024. u 11:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanstvo Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj organiziralo je promociju turističke ponude BiH za predstavnike diplomatskog kora akreditirane u Hrvatskoj i predstavnike turističkih zajednica.

Kako je priopćeno je iz Turističke zajednice KS, prisutni u Kulturno-informativnom centru, imali su priliku kroz filmove, propagandne materijale, pogledati turističke potencijale BiH, jedinstvenu prirodu, gastro-ponudu, šetališta, skijaške staze, rijeke, jezera, vjerske objekte.

Ovo je ujedno bio i pilot projekt, koji je ocijenjen pozitivno, te su u razgovorima turističkih radnika s veleposlanicom BiH u Republici Hrvatskoj Elmom Kovačević-Bajtal dogovoreni i oblici budućeg djelovanja i suradnje, a preliminarno već planirane nove aktivnosti.

U promociji je sudjelovala Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanskog kantona, Turistička zajednica Srednjobosanskog kantona, Turistička zajednica Grada Bihaća i Turistička organizacija Republike Srpske.

Stručni savjetnik za razvoj turizma i kreativne projekte Turističke zajednice KS Faruk Čaluk koji je prezentirao turističku ponudu Kantona Sarajevo ocijenio je da je zainteresiranost turista za posjetu BiH, posebno Kantonu Sarajevo velika, te da su svjesni kako moraju u kontinuitetu raditi na promociji turizma, s naglaskom na prednostima, ali i izazovima koji se postavljaju pred turističke zajednice.

''Jasno nam je i postojanje jake konkurencije iz okruženja, koja za nas u Turističkoj zajednici KS predstavlja stimulans za još bolje i  efikasnije marketinško i praktično djelovanje – kazao je Čaluk', priopćeno je iz Turističke zajednice KS.

Kopirati
Drag cursor here to close