Liste čekanja

Europske znamenitosti za čiji posjet ulaznice morate kupiti tjednima unaprijed

Na samom jugu Španjolske, u prekrasnoj Andaluziji, smjestio se grad Granada. A u tom čudesno lijepom gradu mjesto je i našla famozna palača Alhambra.
Gospodarstvo / Turizam | 03. 06. 2024. u 09:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da, za posjet nekim znamenitostima, ulaznica se može kupiti od danas do sutra. No, ove znamenitosti, koje možemo nazvati i onima s "A liste", nisu među njima.

Da biste ih razgledali, bitno je planirati najmanje nekoliko dana unaprijed, ako ne i više. Ovo su samo neke od tih znamenitosti, a naš je savjet jednostavan – na vrijeme rezervirajte kartu.

Posljednja večera (Milano)

U prijestolnici mode možete raditi što god vas volja. Uživanje u modnim revijama, gledanje vrhunskih sportskih događaja, slušanje koncerata u kultnoj La Scali, razgledavanje velebne katedrale samo su neke od stvari u kojima se može uživati u Milanu.

Također, u Milanu se skrila i jedna od najpoznatijih slika svih vremena – "Posljednja večera" Leonarda da Vincija. Smjestila se u crkvi "Santa Maria delle Grazie", a svjedoci kažu da pomama za kartama zna doslovce biti tolika, da ih je potrebno rezervirati i dva mjeseca unaprijed. Stoga, ako želite vidjeti Leonardovo remek – djelo, nemojte se sjetiti tražiti karte kad već dođete u Milano, nego znatno prije.

Panteon (Rim)

Ostanimo još malo u postojbini kulture i hrani, Italiji. Ulaz u ovaj kultni hram, s "okom" na kupoli, sve do nedavno se nije naplaćivao, te ste u njega jednostavno ušetali s ulice. Ipak, od 3.7.2023. posjet Panteonu više nije džabe, ali naplaćuje se (osim ako nemate manje od 18 godina) simboličnih 5 eura, prenosi Punkufer.

Ali, ono što trebate uzeti u obzir je i rezervacija, koju valja napraviti barem par dana unaprijed, kako biste uhvatili mjesto u Panteonu.

Kuća Anne Frank (Amsterdam)

Sigurni smo kako svi znate priču o djevojčici Anni Frank, koja je svoj život tragično završila za vrijeme Drugog svjetskog rata u koncentracijskom logoru. No, prije toga, Anna se zajedno sa svojom obitelji skrivala u jednom amsterdamskom stanu, koji je danas pretvoren u muzej.

E sad, kako godišnje dom posjeti više od milijun ljudi, nužna je dobra organizacija za posjetitelje. Ulaznice se stoga kupuju na prilično "poseban" način; svaki utorak u 10 sati u prodaju se puštaju karte za idućih 6 tjedana. Tako da, imajte na umu i ovo ako želite razgledati slavnu kuću.

Alhambra (Granada)

Na samom jugu Španjolske, u prekrasnoj Andaluziji, smjestio se grad Granada. A u tom čudesno lijepom gradu mjesto je i našla famozna palača Alhambra. Sama palača nudi mali milijun opcija, te su neki dijelovi palače, ali i vrtova besplatni za posjetu. Ipak, ono najatraktivnije se plaća, te kupnjom ulaznice dobijete svoj "time slot" za ulaz.

Naravno, može se dogoditi da ulaznice nađete i isti dan, ali ipak, s obzirom da ih je moguće kupiti tri mjeseca unaprijed, nemojte raditi greške već planirajte posjet kako biste u miru razgledali ovo čudo maorske arhitekture.

Buckhinghamska palača (London)

Najpoznatija kraljevska palača na svijetu, dom britanske kraljevske obitelji služi kao dom i mjesto za rad, ali nekim čudom, u određenom dijelu godine otvorena je za turističke posjete. Deset ljetnih tjedana njena vrata su otvorena, te možete zaviriti i izbliza vidjeti život kraljevske obitelji.

Na službenoj web stranici, možete rezervirati turu, ali i zatražiti da vas se obavijesti putem maila kad su dostupne ulaznice.

Kopirati
Drag cursor here to close