Benefiti pravilne ishrane stoke

Zdrava stoka za sočnije i ukusnije meso i mesne prerađevine

Veoma je važno da znamo točno na koji način je hrana koju konzumiramo zapravo došla na tanjur.
Gospodarstvo / Promo | 29. 10. 2017. u 21:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznato je da su bh. građani veliki gurmani, da vole hranu i da joj posvećuju veliku pažnju prilikom spremanja, ali i konzumiranja. Meso je neizostavni dio skoro svake trpeze. I ne čudi, s obzirom na to da je riječ o veoma važnoj namirnici u piramidi zdrave ishrane.

Bilo da je riječ o janjećem, svinjskom, junećem, telećem ili pilećem mesu, konzumacijom ove namirnice osiguravaju se potrebne hranjive materije neophodne čovjeku. S druge strane, meso je veoma osjetljiva namirnica, te je veoma važno da se osiguraju svi higijenski preduvjeti kada je riječ o uzgoju i ishrani životinja.

Posljednjih godina svjedočili smo pojavi kravljeg ludila, ptičje gripe i kod potrošača se s razlogom razvila sumnja u ove namirnice. Stoga je pravilna prehrana životinja veoma značajna. Znaju to u kompaniji Hrana produkt, kompaniji koja je lider u proizvodnji gotove hrane za životinje. Svojim proizvodima ova kompanija obećava farmerima najkvalitetniju hranu za ishranu stoke.

Veoma je važno da znamo točno na koji način je hrana koju konzumiramo zapravo došla na tanjur. Pravilna ishrana i naravno njega, imaju za cilj prvenstveno dobivanje kvalitetnog mesa. Stoga paletu proizvoda kompanije Hrana produkt čine potpune smjese, vitaminsko-mineralne predsmjese, dopunske smjese i proizvodi od soje. Sirovine se skladište i čuvaju u skladu s važećim pravilnicima i standardima, tako da su sigurne za upotrebu u proizvodnji.

Osim što se meso u BiH u većini slučajeva poslužuje kao glavno jelo, mesne prerađevine koriste se i za tzv. "mezu", koja čini značajan dio bh. gastronomske ponude. Zbog toga je veoma važno da je stoka zdrava, kako bi meso, ali i mesne prerađevine u konačnici bile sočnije i ukusnije.

Više o kompaniji Hrana produkt, proizvodima i procesima proizvodnje pogledajte na YouTubeu.

Kopirati
Drag cursor here to close