Modni dizajn

Waste is Taste - sedam dana do zatvaranja natječaja

Gospodarstvo / Promo | 08. 03. 2017. u 12:02 KultArt

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje KULTART je objavilo poziv svim kreativcima, koji vole svoju okolinu i žele progovoriti o važnosti njenog očuvanja da učestvuju u ovogodišnjem Waste is Taste-u kroz kreativnu reciklažu.

Svim zainteresiranim se ovim projektom daje mogućnost da se okušaju u polju modnog dizajna, a svoju kreativnost pokažu učešćem u stvaranju inovativnih kreacija od nekonvencionalnih materijala koje su nadživjele svoju upotrebnu vrijednost. Dobrodošle su kreacije od čepova, kesa, novina ili bilo kojeg drugog materijala koji svakodnevno odbacujemo i završava na gradskim deponijama.

Pozivamo sve kreativce da se pridruže Waste is Taste inicijativi jer su prijave otvorene još 7 dana, do ponoći 15.03.2017.

Kako se prijaviti
Potrebno je dostaviti fotografije vlastite kreacije. Kreacija treba da bude jasno vidljiva sa prednje i zadnje strane, i fotografisana na živom modelu ili krojačkoj lutki.
Fotografije modela dostaviti na e-mail adresu [email protected] sa naslovom "Prijava na konkurs" uz osnovne lične podatke, opis modela i kontakt telefon.

Selekcija radova i žiri
Nakon zatvaranja natječaja, stručni žiri bira najbolje radove, koji će se na koncu predstaviti na glavnom događaju u Sarajevu.
Modna revija ća također biti takmičarkog karaktera, gdje će svi odabrani u selekciji predstaviti svoje radove pred stručnim žirijem.

Nagrade
I mjesto: Partner projekta Courtyard by Marriott Sarajevo nagrađuje najboljeg dizajnera ili dizajnericu sa dvodnevnim boravkom za dvoje.
Prva tri mjesta dobijaju unikatne nagrade/skulpture akademske kiparice Dalile Manso, dok svi učesnici dobijaju Zahvalice.

Za sva pitanja i dodatne informacije kontaktirajte KULTART tim na [email protected]

Kopirati
Drag cursor here to close