Volimo te i tschüss!

Vokabula opet zapošljava… i to Supermana?

A ti si možda diplomirani profesor njemačkog jezika. Očekujemo da si završio bar preddiplomski, a to što trenutno studiraš na diplomskom ti je velika prednost. Samoprocjenjuješ se da si C1 ili C2 jezična razina.
Gospodarstvo / Promo | 16. 08. 2018. u 11:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako moraš pročitati sljedeći paragraf da bi saznao više o nama, onda ovaj oglas najvjerojatnije nije za tebe. Ako ne znaš tko smo, a oglas jeste za tebe, najvjerojatnije ćeš imati kod koga da se raspitaš o nama. Ako znaš tko smo i čekao si na ovaj oglas dosta dugo onda dobro nam došao i ugodno se smjesti.

Mi smo jedna mlada škola s velikim ambicijama. Iz Mostara smo, a ćuj nema nas stotinu ovakvih, i specijalizirali smo se samo za njemački jezik. Kod nas najbitnije mjesto zauzimaju tri faktora: polaznici Vokabule, ljubav prema njemačkom jeziku i moderna i kvalitetna predavanja. Kao što vidiš, mi baš volimo njemački jezik.

Dosta smo mladi, postojimo tek 2 i pol godine, s vremena na vrijeme šokiramo javnost s nekim velikim i neočekivanim vijestima. Pored moderne i prepoznatljive nastave, pozitivan smo primjer ekonomskog osnaživanja žena, zapošljavanja mladih koji su tek završili fakultet, a surađujemo i sa svjetski renomiranim Goethe-Institutom iz Njemačke.

Iako će zvučati pomalo nestvarno, pored 9 postojećih profesora njemačkog jezika tražimo još 4 nova (m/ž)! Čime bi se ukupan broj predavača u Vokabuli popeo na 13, a pri tome mislimo samo na profesore ne računajući naše super junake iz drugih odjela.

Foto: www.vokabula.com / Tečajevi njemačkog u Mostaru

A ti si…

…možda diplomirani profesor njemačkog jezika. Očekujemo da si završio bar preddiplomski, a to što trenutno studiraš na diplomskom ti je velika prednost. Samoprocjenjuješ se da si C1 ili C2 jezična razina. Možda imaš prethodno iskustvo na nastavi, a možda ne. Nama ne smeta ako ti je ovo prvo radno iskustvo jer ćemo te mi svakako obučiti prije početka predavanja u Vokabuli. Ti si netko tko vjeruje da obrazovanje nikada ne prestaje – pogotovo nakon završenog fakulteta. Učestvovao si na seminarima, kongresima ili nekom drugom obliku neformalnog obrazovanja.

…sigurno si po prirodi netko tko zna uspostaviti dobre odnose s polaznicima i kolegama. Prije nego popiješ jutarnju kavu znaš prirodno i lagano riješiti konflikte na nastavi. Svakodnevno radiš na razvoju i poboljšanju svojih predavačkih sposobnosti, a možda te čak svi iz obitelji zovu “rodila mama pametno dijete”. Kada nema ništa na TV-u, a na Netflixu si sve pogledao, ti i dalje možeš ostati motiviran i predan ciljevima. Kažu ti da imaš potencijala i želiš u timu vrhunskih stručnjaka koji će te svaki dan izazvati da taj potencijal i ostvariš.

Posao je...

Svaki naš polaznik je jedinstven. Ne kao pahulja, jer obično ostanu duže s nama od jedne zime, nego ima različite potrebe. Nekome bolje ide konverzacija, nekome bolje slušanje i razumijevanje, za neke se trudimo više, neke samo fotkamo za Instagram, a za neke kombiniramo sve to.

Ne, ipak ne tražimo Supermana i ne trebaš biti iz Metropolisa, imati rendgenski vid ili spašavati mačke s drveta, ali postoji spisak stvari (ne zahtjeva) na čemu radi 9 ostalih predavača u Vokabuli. Od našeg budućeg super profesora očekujemo:

- Kvalitetno izvođenje nastave njemačkog jezika
- Planiranje, pripremu i isporuku lekcija za različite grupe i starosne godine
- Stvaranje, pisanje i proizvodnja novih materijala, uključujući audio i vizualne resurse
- Sudjelovanje u van-nastavnim aktivnostima i događanjima
- Osnovno vođenje polaznika, kao što je evidencija pohađanja nastave
- Korespondenciju i kontaktiranje polaznika
- Vođenje i održavanje učionice urednom

Prednosti…

Osim fleksibilnog radnog vremena, radiš u dosta mladom i cool timu i imaš jaku četverocifrenu plaću za puno radno vrijeme od 30h tjedno uz ugovor o radu. Nije šala, svi naši profesori dobiju ugovor o radu, a ne honorarni ugovor kao kod (svih) ostalih škola jezika u regiji. Od ostalih prednosti nudimo otprilike... pa nekih 100% više nego u državnim školama:

- Imaš razne bonuse na plaću (zaposlenik ciklusa, laptopi, mobiteli, slatke nagrade, itd.)
-Radiš bez puno nepotrebne “papirologije” kao u državnim školama, glavni fokus usmjeren je na nastavu njemačkog jezika
- Vokabula plaća tvoja stručna usavršavanja i odlaske na seminare
-Ideš na team buildinge na more, u planinu i prirodu
-Radiš u potpuno opremljenim učionicama sa svim materijalima potrebnim za rad (laptopi, projektori, soundbar ozvučenje, materijali za kreativan rad, ...)
-U državnim školama sam trebaš kupiti udžbenike, CD-ove, DVD-ove, priručnike za profesore, materijale potrebne za svakodnevnu nastavu (markere u boji, materijale za izradu kartica i plakata itd.), dok je u Vokabuli za svakog profesora sve osigurano potpuno besplatno
-Radiš po najsuvremenijim udžbenicima
-Imaš mogućnost napredovanja u poslu (koje u državnim školama ne postoje), to znači da možeš postati voditelj poslovnice, koordinator nastave, menadžer za razne stvari, kreativni direktor, zamjenik ravnateljice, itd.
-U državnim školama nemaš konstruktivne kritike jer tvoju nastavu posjećuju osobe koje često nisu iz tvoje struke, dok u Vokabuli feedback dobiješ od svojih kolega, profesora njemačkog jezika koji ti mogu pomoći da budeš još bolji
-Imaš fleksibilno radno vrijeme, a tvoje kolege mogu uskočiti za tebe kad god ti je potrebno

Ako ti ovo iznad zvuči cool...

Pošalji nam email na [email protected] i oduševi nas s nekoliko rečenica u motivacijskom pismu. Nešto što baš misliš da je cool. Hej, nemoj zaboraviti poslati i CV.

Nakon toga slijedi jedan cool intervju u Vokabuli. Svi mrzimo opća pitanja poput “Gdje se vidiš za 5 godina?”. Pa da to izbjegnemo, pričati ćemo konkretno i o tome gdje te mi vidimo, a ovo bolje funkcionira kada dođeš opušten i daš nam neke teme iz svakodnevnog života o kojima bi mogli pričati. PS. Treba nam neka preporuka šta gledati u Cinestaru?

Nama ne smeta ako si drukčiji i vjerujemo da je u raznolikosti leži najveća moć u ljudima. Ima nas svakakvih oblika i dimenzija i mi ih sve prihvaćamo. Ljude dijelimo samo na dobre i loše.

Ako si spreman da se pridružiš timu najboljih profesora njemačkog jezika u Mostaru i stalno nadmašuješ sebe u nastavi, a pri tome ne mislimo na popravljanje rukopisa na ploči, onda je ovaj posao kao stvoren za tebe, ili kao što bi rekli Bosanci: “To ti je to, ba”.

A što sad? Pošalji nam e-mail što prije pa se uskoro vidimo u Vokabuli. Volimo te i tschüss!

Kopirati
Drag cursor here to close