Posjetili smo punionicu u Širokom Brijegu

Priča o vodi Ledi - najbrže rastućem brendu u BiH

Voda Leda je najbrže rastući brend u ovoj branši u Bosni i Hercegovini te je zastupljena u većini trgovačkih lanaca i ugostiteljskih objekata.
Gospodarstvo / Promo | 14. 06. 2019. u 15:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prirodna izvorska voda Leda - biser i ponos Širokoga Brijega izuzetni je dragulj hercegovačkog kamena.

Mjesto odakle se crpi ovaj izuzetni dar majke prirode je izvor rijeke Lištice, odnosno vrelo Borak sa stalnom temperaturom izvorišta od 8⁰C.

Foto: Bljesak.info / Borak

Leda - najbrže rastući brend

Voda Leda je najbrže rastući brend u ovoj branši u Bosni i Hercegovini te je zastupljena u većini trgovačkih lanaca i ugostiteljskih objekata.

Punionica vode Lede nalazi se u Širokom Brijegu, a posjetila ju je ekipa portala Bljesak.info koja se iz prve ruke uvjerila u profesionalnost, stručnost i predanost osoblja. Iako ljudi obično misle da je lagano puniti vodu, u punionici Lede uvjerili smo se kako je riječ o procesu koji iziskuje brojne analize, pripremu, stručnost, strojeve i ljude kako bi ovaj biser iz hercegovačkog kamena stigao od vrela Borak do krajnjeg potrošača.

Foto: Bljesak.info / Punionica vode Lede

14.000 boca u sat vremena!

Posebna pozornost u punionici posvećuje se higijeni i zaštiti procesa punjenja te su i novinari morali obući posebna zaštitna odijela bez kojih nisu mogli ući u laboratorij i punionicu Lede.

Foto: Bljesak.info / Stroj Vipoll ispere, napuni i čepira 14.000 plastičnih boca vode Lede u sat vremena

U Ledi su nam predstavili nove dijelove proizvodnog procesa, a istaknut ćemo stroj Vipoll, instaliran prije mjesec dana, koji u sat vremena ispere, napuni i čepira čak 14.000 plastičnih boca (0,5 l) vode Lede! Ulaganjima tu nije kraj jer su nam u Ledi kazali da imaju puno planova po pitanju unaprijeđenja procesa i kapaciteta proizvodnje te se radi na modernizaciji i robotizaciji dijela punionice.

Foto: Bljesak.info / Stroj Vipoll ispere, napuni i čepira 14.000 plastičnih boca vode Lede u sat vremena

Instalirani kapacitet pogona je oko 10.000.000 litara godišnje. 

Voda Leda puni se u staklenoj i PET ambalaži:

  • Linija za proizvodnju odnosno puhanje PET boca volumena: 0,25l, 0,50l, 1l i 1,5l
  • Linija za punjenje prirodne izvorske vode Leda u PET boce volumena: 0,25l, 0,5l, 1l i 1,5l
  • Linija za punjenje prirodne izvorske vode Leda u boce volumena: 5l
  • Linija za punjenje prirodne izvorske vode Leda u boce volumena: 18,9l
  • Linija za punjenje prirodne izvorske vode Leda u staklene boce volumena: 0,25l, 0,75l

Unutar samog pogona nalazi se i laboratorij u kojem se svakodnevno provjerava kvaliteta vode.

Usredotočeni na domaće tržište, ali spremni na izvoz

Vodu Ledu za sada možete kupiti samo na tržištu Bosne i Hercegovine, no u punionici su nam kazali da je sve spremno za izvoz, ali ističu da su oprezni kada je strano tržište u pitanju te da ne žele žuriti jer su još uvijek usredotočeni na domaće tržište.

Foto: Bljesak.info / Punionica vode Lede

Podsjećamo, tvrtka Leda osnovana je 2007. godine i prvi je registrirani proizvođač prirodne izvorske vode u BiH.

Svakodnevna analiza vode

Voda Leda je izuzetne kvalitete, o čemu svjedoče i mnogobrojne analize odgovarajućih instituta, voda koja po svojim karakteristikama spada u sam vrh kvalitete izvorskih voda, prepuna minerala i bioloških svojstava pogodnih za zdravlje i bolju vitalnost. Leda je pogodna za neograničenu konzumaciju svih životnih dobi koji u stresnoj svakodnevnici žele na trenutak doći u dodir s prirodom i time povratiti prirodnu ravnotežu i očuvati svoje zdravlje.

Foto: Bljesak.info / Voda Leda

Krška voda kalcij-hidrogenkarbonatna, umjereno tvrda, bez agresivnih sastojak, bez radioaktivnosti, bez kalorija. Prirodna izvorska voda Leda ne sadrži nikakve konzervanse, odnosno pri punjenju ništa joj se ne oduzima niti dodaje. Razina natrija u njoj je vrlo niska, te je dobra za konzumaciju svim dobnim skupinama, pa čak i dojenčadi. 

Najvrijedniji prirodni resurs Bosne i Hercegovine zasigurno je pitka voda, a žalosti činjenica da naša država uveze ogromne količine vode. Potrošači se u zadnje vrijeme sve više okreću domaćim proizvodima, a upravo su vodu Ledu prepoznali na tržištu kao najbolji izbor kada je u pitanju flaširana prirodna izvorska voda.

Kopirati
Drag cursor here to close