Damir Bunoza

Upis u glazbene radionice u Mostaru

Voditelj je Damir Bunoza, profesor i dirigent, uz stručne asistente
Gospodarstvo / Promo | 21. 08. 2018. u 08:06 Glazbena radionica Mostar
Glazbena radionica Mostar

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već četvrtu godinu Glazbene radionice Mostar vrši upis za djecu predškolskog i školskog uzrasta. Nastava se održava dva puta tjedno za uzraste djece od 4 godine do 18 godina i to po starosnim grupama:

  • 4 godišnjaci . – dva puta tjedno : 60 min-solfeggio + 45 min.-instrument (klavir, harmonika, gitara, violina ili flauta),
  • 5- godišnjaci i td…sve do 18-godišnjaka .

Prvi upisni rok traje od 21.08. do 01.09. 2018

Solfeggio se održava u grupama maksimalno do 8-ero učenika – 60 min., a instrument je individualna nastava: dijete-nastavnik - 45 min.

Ograničen je  broj prijema djece zbog individualnog rada sa djetetom na instrumentu: nastavnik – dijete,  čime se drži do kvalitete rada, individualnog pristupa djetetu i njegovom progresivnom napretku u sviranju i pjevanju!

Ako se ne popune grupe i termini može se upisati tijekom radne godine.

NOVO OD OVE GODINE - zbog zainteresiranosti odraslih osoba za sviranjem određenog instrumenta, pjevanjem, ili savladanje glazbene teorije,  otvaramo i novi odsjek: „ZA SVOJU DUŠU“. Tu se podrazumijevaju osobe koje žele naučiti određeni instrument, pjevati,  (klavir, gitara, harmonika, violina, flauta) od 18 godina pa nadalje sve do starosti „za svoju dušu“. Također se podrazumjeva obrazovanje i pomoć studentima /učenicima koji imaju doticaj sa glazbom kako bi uspješno svladali potrebno gradivo.

Svaki odrastao čovjek ima razvijen sluh i ritam do one granice koliko ga je razvio pjevajući ili svirajući ponajviše u svom djetinjstvu. Zato neki ljudi koji nisu imali vrijedno glazbeno iskustvo u svojoj ranoj fazi života kad „ostare“ imaju slabije razvijen sluh i osjećaj za glazbu, za razliku od onih koji su već glazbeno uspješni čak kao i tinejdžeri pjevači, svirači jer su „od malena učili“.  

Naučno je dokazano da čak nerođena djeca u stomaku majke osjete i reagiraju na zvukove iz „vanjskog“ svijeta, a tek djeca predškolskog i ranog školskog uzrasta imaju veliku potrebu za razvijanjem ritma, pjevanja, sluha, pokreta, mašte, druženja…

Roditelji često primijete pojačani interes za glazbu već kod djeteta starog godinu dana. Ono pojačano reagira na zvukove, često se ljulja i izvodi pokrete kao da “pleše” i sa zanimanjem sluša pjesme koje se pjevaju ili se vrte putem medija.

 Takodjer glazba  uveliko razvija i psiho-fizički razvoj djeteta pa su oni obično dobri matematičari, fizičari, liječnici...

Glazbeni vrtić odnosno radionice za djecu su idealno  vrijeme da djeca počnu sa radom na sebi uz stručne osobe koje će ih voditi.

Djeca predškolskog uzrasta jedino što vole i žele je IGRATI SE! I to je glavna metodika učenja na radionicama.

Kroz igru djeca će:

  • razviti sluh pjevajući razne pjesmice po točnim tonskim visinama uz pratnju klavira i gitare;
  • naučiti note i osnove teorije glazbe
  • uče pjevati na mikrofon razne pjesme čime stječu samopouzdanje!
  • svirati će odabrani instrument (klavir ili gitara ili harmonika ili violina) i to profesionalno individualnu nastavu: učenik - profesor. 
  • razviti ritam svirajući razne vrste ritmova na udaraljkama (dječiji Orff-ov instrumentarij),
  • upoznati će sljedeće instrumente prilagođene dječjem uzrastu: klavir, harmonika, gitara, blok-flauta, violina i udaraljke.
  • razvijati dinamiku stvarajući zvuk od tišeg ka glasnijem i obrnuto u svim dinamičkim nijansama,
  • kroz igru će praviti glazbene dječje mjuzikle sa odorama: Crvenkapica, Snjeguljica, Frozen, Pinokio, Pepeljuga, Trnoružica…gdje će kroz glumu i pjevanje stjecati samopouzdanje i sigurnost, kao glazbeni glumci na priredbama. 
  • imati javne nastupe pred roditeljima dva puta tijekom radne godine, na pola i na kraju, gdje će pokazati svoj napredak .

Prijave i dodatne informacije se mogu vršiti na br.mob. 063/475-491, 063/900-226

Email: [email protected]

Facebook kontakt profil: Glazbeni Vrtić radionice Mostar

Kopirati
Drag cursor here to close