Lactalis BH

Stručnost i znanje za unapređenje domaće mljekarske industrije

Gospodarstvo / Promo | 11. 12. 2015. u 13:45 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjesna činjenice da su znanje i stručnost kadrova veoma važne karike u procesu proizvodnje, kompanija Lactalis BH konstantno ulaže u školovanje i usavršavanje sadašnjih i budućih zaposlenika. Ammar Bukvić i Eldar Karšić, dva ambiciozna mladića iz Bosne i Hercegovine sa trenutnom adresom u Francuskoj, vratit će se naredne godine u našu zemlju sa diplomama Ecole Supérieure d'Agriculturesi.

Master studij na ovoj prestižnoj visokoškolskoj ustanovi Eldar i Ammar pohađaju zahvaljujući stipendiji kompanije Lactalis te izvrsnim rezultatima stečenim tijekom osnovnih studija u BiH.
Osim diploma prestižne francuske visokoškolske ustanove, Ammar i Eldar donose sa sobom i vrijedno iskustvo stečeno praktičnim radom u najsuvremenijim tvornicama Lactalis Grupe, inače najveće mljekarske grupacije na svijetu.

Kao budući stručnjaci za preradu mlijeka i proizvodnju mliječnih proizvoda, Eldar i Ammar su sretni što će svoje znanje iskoristiti za unaprjeđenje mliječne industrije u našoj zemlji, jer ih po povratku u BiH čekaju osigurana radna mjesta u mljekari Inmer u Gradačcu, koja posluje u okviru kompanije Lactalis BH. Ovi mladi ljudi s nestrpljenjem očekuju da proizvodni portfolio mljekare Inmer koji krase mlijeko, jogurt, vrhnja i milerami brendova Dukat i Domaće blago, unaprijede i obogate i novim proizvodima te zadovolje visoke standarde kvalitete i potrebe domaćih kupaca.

Kopirati
Drag cursor here to close