VIKING profesionalci

Savjeti za vitalne kure za održavanje travnjaka

Gospodarstvo / Promo | 13. 06. 2016. u 06:00 Unikomerc

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Očistite travnjake pomoću odgovarajućih VIKING kosilica. Savjet: Električne i akumulatorske kosilice pogodnije su za manje zelene površine, dok su benzinske namijenjene za veće travnjake. Kada je tlo osušeno, zagrijano (+10°C) i rast je opet započeo, praznine u travnjaku je moguće naknadno posijati. Proljetno gnojenje pomaže travnjacima da opet brzo rastu i zelene se, u slučaju da minule godine nije nastala zaliha hranjivih tvari uslijed stalnog malčiranja ( funkcija usitnjavanja lišća). Od sredine travnja/aprila je moguće odstranjivati odumrli materijal pomoću vertikalnog sjekača, a u području korijena trave uvoditi zrak i prostor, preporučamo VIKING prozračivače LB ili LE 540, ovisno o željenom motoru.

Ljeto: U ovom godišnjem dobu preporučamo navodnjavanje travnjaka do dubine korijenja. Najviše dva puta tjedno, a još bolje navodnjavati samo jednom tjedno, ali intenzivno (otprilike 20 litara na svaki m2 ). Česte male porcije vode "pokvare" svaki travnjak! Ili neprekidno usitnjavanje – košenje ili obavite ljetnu gnojidbu. Ako malčirate, odnosno gnojite s VIKING Multi - kosilicamaTM , uštedjet ćete na ljetnoj gnojidbi – novitet u VIKING asortimanu je model MB 756 GS. Za vrijeme vrućina travu ostavite duljom (otprilike 5 cm) i kosite ju za oblačnog vremena. Visoki "travnjak za godišnje odmore" kositi u više prolaza, prvo s najvišom mogućom postavkom reza, a tada i nešto dublje.

Jesen: Redovito navodnjavajte do dubine korijenja. Zadnji rez obavite prije zime, što je kasnije moguće, preporuča se po blagom vremenu. Za prezimljavanje travu kositi na 3 - 5 cm visine. Iščupajte tvrdokorni korov i po potrebi provjerite nedostaje li tlu vapna, fosfora ili kalija.
Unikomerc d.o.o. Mostar je ekskluzivni uvoznik i distributer STIHL i VIKING proizvoda za Bosnu i Hercegovinu. Više informacija o trenutnim akcijskim ponudama STIHL i VIKING uređaja pronađite na www.unikomerc.ba kao i na Facebook stranici facebook.com/unikomerc

Kopirati
Drag cursor here to close