Potvrda kvalitetu

Prestižan certifikat dodijeljen Ceresit proizvodima

Gospodarstvo / Promo | 24. 02. 2016. u 13:41 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zahvaljujući ispunjavanju najstrožijih zahtijeva u pogledu zaštite zdravlja i životne sredine, Ceresit ljepilima za keramiku dodijeljen je certifikat najviše kategorije, EMICODE® EC1 od strane Asocijacije proizvođača adheziva, GEV, koja je osnovana sa ciljem smanjenja isparivih jedinjenja u proizvodima. Prestižna certifikacija predstavlja još jednu potvrdu za doprinos i kontinuriano zalaganje kompanije Henkel za zdravije okruženje, ali i priznanje tvornicama u Inđiji i Bileći, gdje se proizvodi Ceresit, domaći proizvod koje odlikuje izuzetan njemački kvalitet.

Prema trenutnoj klasifikaciji, Ceresit ljepila za keramiku imaju najmanju emisiju isparivih jedinjenja, čime se svrstavaju u proizvode izuzetnog kvaliteta i vrhunskih karakteristika koji su odabrani EMICODE® klasifikacijskom sustavu. Upotreba certificiranih Ceresit ljepila veoma je značajna prilikom izgradnje rezidencijalnih objekata u skladu sa LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) sistemom za certifikaciju zelenih zgrada.

Kompanija Henkel posebnu pažnju poklanja održivosti i nastoji da ispunjavanjem i najstrožijih ekoloških standarda, na najbolji način zadovolji potrebe svojih potrošača. Rezultat takvog pristupa ogleda se u brendovima najvišeg kvaliteta među kojima je široka paleta ljepila i sredstava za pričvršćivanje, čijom se upotrebom ne narušava životna sredina i ljudsko zdravlje.

Kopirati
Drag cursor here to close