Payoneer

Nove strategije elektronske trgovine

Gospodarstvo / Promo | 19. 10. 2022. u 11:35 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Sarajevo Marketing Summit konferenciji, održanoj u hotelu Hills u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, direktor kompanije Payoneer za tržišta Srbije i Jugoistočne Evrope – Nikola Mehandžić, predstavio je efikasne načine međunarodnog poslovanja i moderne tokove digitalnog marketinga.

Tokom dvodnevne konferencije na devetom po redu Marketing Samitu u BIH, više od dvadeset renomiranih predavača govorilo je o adekvatnom korišćenju različitih kanala za komunikaciju i interakciju, procesima i alatima jačanja sopstvenog brenda, rastu i razvoju biznisa i mnogim drugim aktuelnim pitanjima iz savremenih marketinških tokova.

Govoreći o prilikama na marketinškoj sceni regiona i odnosu naspram globalne ekonomije, Nikola Mehandžić, direktor kompanije Payoneer za tržišta Srbije i Jugoistočne Evrope, akcenat je stavio na bogate mogućnosti koje nudi rad sa inostranim klijentima. Mehandžić je ovom prilikom istakao višestruke koristi marketplace platformi kao idealnog posrednika između online prodavnica i globalnog tržišta. Na taj način preduzeća ili pojedinci dolaze do šireg spektra kupaca, zadržavajući pritom fokus na kvalitetu svojih proizvoda. Takođe je naveo da kvalitetna lična promocija prethodi promotivnim vrijednostima samog proizvoda, zbog čega je rad na brendiranju preduslov za stvaranje prepoznatljivog identifikacionog koda u svijetu međunarodnog poslovanja.

Foto: PR / Nikola Mehandžić, direktor kompanije Payoneer za tržišta Srbije i Jugoistočne Evrope

Takođe, kao predstavnik kompanije Payoneer, koja je jedna od lidera na tržištu kada je u pitanju globalna digitalna ekonomija, posebnu pažnju je posvetio promjenama u marketinškom načinu rada posljednjih godina, prevashodno kroz ekonomičnije i komfornije mogućnosti za firme koje posluju u okvirima svjetske digitalne ekonomije.

“Moj savjet vlasnicima srednjih i malih biznisa, koji žele da šire svoju online prodaju globalno, jeste da svoju ekspanziju započnu kroz marketplace platforme, poput Amazona, eBay-a, Lazada i drugih. Na taj način vlasnici minimaliziraju potencijalne rizike, a kroz niže troškove, veći traffic i marketinšku podršku, ne samo da štede novac i vrijeme, već nužno ostvaruju i veću skalabilnost”, podijelio je svoje znanje Mehandžić.

Tokom konferencije, Mehandžić je istakao da digitalni marketari imaju neograničene mogućnosti u globalnoj digitalnoj ekonomiji.

“Svako ko posjeduje vještine iz digitalnog marketinga, bilo da je riječ o pojedincu – freelanceru ili firmi, može početi od affiliate marketing platformi kao što je www.awin.com i tu se oprobati u digitalnom marketingu koji se obraća globalnom tržištu, ili putem online platfomi kao što je www.fiverr.com, gdje se može doći do internacionalnih klijenata sa potrebama u domenu digitalnog marketinga”, rekao je Mehandžić.

Na kraju, Mehandžić je istakao platformu Payoneer kao sigurnog posrednika za internetski prenos novca i usluge digitalnog plaćanja, gdje vlasnici računa mogu slati i primati sredstva na svoj bankovni račun u svako doba dana, iz svih dijelova svijeta. 

Kopirati
Drag cursor here to close