Sporazum o suradnji

Farmaceutski fakultet Mostar i tvrtka Gloria uspostavljaju suradnju

Farmaceutski fakultet Sveučilišta u Mostaru i kozmetička tvrtka Gloria potpisali ugovor o suradnji
Gospodarstvo / Promo | 30. 06. 2023. u 12:49 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Farmaceutski fakultet Sveučilišta u Mostaru i kozmetička tvrtka Gloria su 23. lipnja 2023. potpisali sporazum o suradnji s ciljem unaprjeđenja studija kozmetologije na Farmaceutskom fakultetu. Naime, studij kozmetologije na Farmaceutskom fakultetu u Mostaru postoji od prošle akademske godine dok Glorija uspješno posluje već desetak godina. Nakon bazičnih predmeta na prvoj godini studija kozmetologije, od ove godine počinju se izučavati stručni predmeti za koje je neophodna stručna praksa i vježbe koje će se osim u laboratorijima Fakulteta izvoditi u proizvodnim prostorima Glorije.

Ovaj ugovor predstavlja korak naprijed u povezivanju akademske zajednice i industrije, a suradnja će omogućiti studentima kozmetologije pristup praktičnim znanjima i vještinama koje su potrebne za uspješnu karijeru u industriji ljepote. Kozmetički pripravci su nakon vode i hrane vjerojatno najčešće primjenjivi proizvodi s tendencijom stalnog porasta te ih je neophodno istraživati, unaprjeđivati i što bolje poznavati. Kozmetička industrija je vrlo dinamična i profitabilna, zahtijeva stalnu inovaciju i suradnju s akademskim institucijama kako bi se razvile nove tehnologije i proizvodi.

  / Foto:PR/Gloria/Sveučilište Mostar

Suradnja s tvrtkom Gloria omogućit će Farmaceutskom fakultetu da prati najnovije trendove i potrebe tržišta te prilagodi studij kozmetologije kako bi odgovorio na te zahtjeve. Ovo će otvoriti nove mogućnosti za zapošljavanje studenata i potaknuti razvoj lokalnog gospodarstva. Važno je naglasiti da će ovaj sporazum o suradnji donijeti koristi za Farmaceutski fakultet i tvrtku Gloria. Studenti će imati priliku sudjelovati u projektima i stjecati iskustvo rada u industriji kozmetike.

Tvrtka Gloria će imati pristup najboljim kadrovima, ali i dodatne mogućnosti istraživanja i razvoja. Ova međusobno korisna suradnja donijeti će brojne prednosti, uključujući poboljšanje kvalitete obrazovanja, razvoj novih tehnologija i proizvoda te poticanje zapošljavanja u kozmetičkoj industriji. Farmaceutski fakultet Sveučilište u Mostaru postaje centar izvrsnosti u području kozmetologije, a tvrtka Gloria će imati pristup talentiranim studentima i istraživačima

Kopirati
Drag cursor here to close