Mg Mivela

Dozvolite srcu da donosi dobre odluke

Uvijek uz sebe imajte i flašicu Mg Mivele, osvježite se i dodatno obradujte svoje srce koje uz užitak i benefite fizičke aktivnosti, dobija i potreban magnezij
Gospodarstvo / Promo | 29. 10. 2020. u 11:30 Sponzorirani članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srce je prema svojoj ulozi svakako centar našeg tijela. Ono svojim otkucajima pokreće cirkulaciju krvi,koja kroz kardiovaskularni sistem, mišiće i organe snabdijeva neophodnim hranjivim materijama. Njegov zadatak je da pokreće naše tijelo i to radi neprestano, 24 sata, 7 dana u nedjelji, bez odmora.

Znamo šta ono radi za nas i šta nam od njega treba, ali koliko često razmišljamo o tome šta je srcu potrebno za obavljanje ovoliko važnog zadatka za nas? Vrijeme je da dozvolimo da nas srce vodi do dobrih odluka koje će prijati i našem srcu i nama.

Prva odluka: balansirana ishrana

Adekvatan unos vitamina i minerala kroz hranu je najbolji način da očuvate zdravlje i spriječite neka od hroničnih oboljenja koja su sve češće uzrokovana lošim životnim navikama, a manje genetskim predispozicijama i anomalijama.

Krenite postupno i na početku barem jedan obrok dnevno posvetite svom srcu i neka to bude svježa salata sa zelenim lisnatim povrćem, bademima, sjemenkama bundeve, klicama pšenice ili riba sa grilovanim povrćem. Ovako ćete kroz hranu unijetii mineral koji mu je neophodan – magnezij. On učestvuje u više od 300 enzimskih funkcija u organizmu, među kojima su pokretanje imuniteta, funkcionisanje nervnog sistema, regeneracija tkiva i metabolizam.

Pored hrane bogate magnezijem, oblik ovog minerala koji se najlakše unosi i efikasno apsorbuje je onaj koji se prirodno nalazi u vodi.Upravo je Mg Mivela voda koja u 1l prirodno sadrži 343mg magnezija, optimalnu dnevnu dozu ovog minerala, koja zadovoljava potrebe većine populacije koje su između 300 i 400mg., Kao takva u prirodnom obliku, baš onako kako izvire, dolazi do nas , spremna za konzumaciju u svakoj prilici i za sve generacije.

Druga odluka: nađite način da se opustite

Vaše srce voli svaki vaš osmijeh i svaki trenutak u kome nema stresa. U savremenom dobu svi smo fokusirani na dostizanje nekih ciljeva, zadatih ili samoinicijativno postavljenih, i rijetko nalazimo vrijeme za sebe. Neka vas svaki otkucaj srca podsjeti na to koliko je njemu makar i pola sata relaksacije dnevno neophodno.

Idite u šetnju, sami ili sa porodicom i prijateljima, pogledajte onu komediju koju dugo odlažete i, barem na kratko, raskinite sa stresom. Pojačajte muziku i zaplešite po kući. Ples uz jednu pjesmu koju možete i otpjevati naglas će biti najljepša muzika za vaše srce koje će nakon toga kucati vedrije i snažnije i voditi vas u nove pobjede. U tijelo unosite dovoljno tečnosti.

Preporuka je 6 do 8 čaša vode, a uz Mg Miveluvodu, prirodno unosite i magnezij koji doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti.

Treća odluka: uvedite redovnu fizičku aktivnost

Ne morate odmah razmišljati o plaćanju članstva u nekoj teretani ili fitness centru. Malim koracima možete doći i do toga, možda čak i do istrčavanja polumaratona ili maratona, ali počnite od, na primjer, biranja stepenica umjesto lifta.

Ako imate ljubimca, ne preskačite duže šetnje sa njim, a testirajte koliko možete da ga ispratite i u laganom trčanju. Bicikl ne mora da bude samo vikend aktivnost, već i svakodnevni način da slušate svoje srce i date mu ono što mu je potrebno.

Uvijek uz sebe imajte i flašicu Mg Mivele, osvježite se i dodatno obradujte svoje srce koje uz užitak i benefite fizičke aktivnosti, dobija i potreban magnezij, koji doprinosi stvaranju energije i normalnom radu mišića, uključujući srce.

Sve ove odluke ne zahtjevaju radikalne promjene i ne treba ih tako doživljavati. One nisu odricanje, one su ulaganje i način da se prisjetimo stvari koje život čine lijepim i vratimo se na put kojim nas srce vodi.

Kopirati
Drag cursor here to close