Najveći digitalni događaj

6. Digitalni samit Zapadnog Balkana u Sarajevu 4. i 5. oktobra

Gospodarstvo / Promo | 02. 10. 2023. u 10:51 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine bit će domaćin Šestog digitalnog samita Zapadnog Balkana, najvećeg digitalnog događaja o suradnji u oblasti digitalne transformacije u regiji, a koji je organiziran uz podršku Vijeća za regionalnu suradnju (RCC).

Samit će se održati od 4. do 5. oktobra 2023. godine u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Sudionike i goste Digitalnog samita Zapadnog Balkana (WB6) će u srijedu pozdraviti predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, a otvorit će ga glavna tajnica Vijeća za regionalnu suradnju Majlinda Bregu zajedno sa ministrom komunikacija i prometa Edinom Forto, njemačkim državnim sekretarom u Saveznom ministarstvu za digitalizaciju i saobraćaj Stefanom Schnorr, europskim komesarom za proširenje Oliverom Varhelyi, rezidentnom predstavnicom UNDP-a u BiH Stelianom Nedera, generalnim direktorom DG Connect Robertom Viola i generalnom tajnicom Međunarodne telekomunikacijske unije (ITU) Doreen Bogdan-Martin.

Prvog dana samita, ministar komunikacija i prometa Edin Forto, sudjelovat će na panelu na visokom nivou s ministrima Zapadnog Balkana, o temi “Transformativna uloga digitalizacije – zajednička vizija i ambicija regiona Zapadnog Balkana”.

Drugog dana Digitalnog samita, 5. oktobra, održat će se raznovrsne panel diskusije i konferencijske sesije koje će pružiti dublji uvid u najnovije trendove i izazove digitalnog svijeta.

Paralelno s glavnim događajima, tijekom dva dana samita, kompanije iz sektora informacijske i komunikacijske tehnologije iz Bosne i Hercegovine, među kojima su i tri najveća bh. telekom operatera, predstavit će svoja inovativna poslovna rješenja novim partnerima i predstavnicima poslovne zajednice iz Zapadnog Balkana i šire.

Na ovogodišnjem samitu registrirano je više od 400 sudionika. Sve informacije, kao i kompletan program 6. Digitalnog samita Zapadnog Balkana (WB6), moguće je pratiti putem zvanične web stranice www.digitalsummitwb6.com

 

Kopirati
Drag cursor here to close