Povjerenstvo za izbor i imenovanje

Izglasano: Nove funkcije za Jelku Miličević i Dragana Miokovića

Za ovu odluku glasalo je osam članova Povjerenstva, dok su Mioković i Eldar Čomor bili suzdržani.
Gospodarstvo / Posao | 20. 05. 2024. u 16:52 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povjerenstvo za izbor i imenovanje Zastupničkog doma Federalnog parlamenta u ponedjeljak je izglasalo i predložilo Zastupničkom domu da na sjednici 28. svibnja potvrdi imenovanje novog predsjedavajućeg doma Dragana Miokovića, a razriješi dužnosti dosadašnju predsjedavajuću Mirjanu Marinković-Lepić.

Za ovu odluku glasalo je osam članova Povjerenstva, dok su Mioković i Eldar Čomor bili suzdržani.

Ukoliko Zastupnički dom odobri imenovanje Miokovića, izjavio je Feni da će se kao novi predsjedavajući zalagati da se u Zastupničkom domu poštuje Ustav i Poslovnik o radu doma.

"Također, u kontaktu sa Vladom FBiH inzistirat ću da što više važnih zakona, koji su već najavljeni, dođe na usvajanje u Zastupnički dom. Prije svega, to se odnosi na set fiskalnih zakona, te izmjene i dopune Kaznenog zakona FBiH i zakon o zaštiti od nasilja. To što prije mora doći na zastupničke klupe", poručio je Mioković nakon sjednice Povjerenstva.

Osim njegovog imenovanja na današnjoj sjednici Povjerenstvo je potvrdila prijedlog da Jelka Miličević bude izabrana za zamjenicu direktora Agencije za bankarstvo Federacije BiH, što također mora izglasati Zastupnički dom.

Podsjećamo, Vlada Federacije BiH je na prijedlog Federalnog ministarstva financija donijela zaključak kojim se utvrđuje prijedlog za imenovanje Jelke Milićević za zamjenika direktora Agencije za bankarstvo Federacije BiH. Miličević se imenuje na period do isteka mandata zamjenika direktora koji je razriješen, a koji je bio imenovan Odlukom Parlamenta FBiH.

U prošlom mandatu Miličević je obavljala funkciju federalne ministrice financija i dopremijera Federacije BiH.

Povjerenstvo je izglasalo i to da će za glavnog federalnog revizora i njegovog zamjenika biti raspisan natječaj, a u okviru razmatranja prve tačke dnevnog reda današnje sjednice Marin Vukoja je predložen za suca Ustavnog suda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close