Pisao Tužiteljstvu

Zbog posta na Facebooku načelnik Kalesije pokreće istragu

"Kao načelnik općine Kalesija imam zadatak da pokrenem procedure da se ispitaju ovi navodi i ukoliko se potvrde kao točni taj netko će odgovarati'', kazao je.
Gospodarstvo / Novac | 22. 10. 2019. u 11:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski načelnik Sead Džafić danas je pisao pismo Tužilaštvu Tuzlanskog kantona te Ministarstvu unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona u kojem traži da se ispitaju navodi zaposlenika u Službi za proračun i gospodarstvo Općine Kalesija Rusmira Hasanovića koji je na svom Facebook profilu javno objavio da je neko iz Službe za prostorno uređenje, geodetske i imovinsko – pravne poslove od investitora H.S. tražio za izdavanje urbanističko-građevinske dozvole 21.700 KM, a nakon što isti to nije dao zahtjev mu je odbijen, prenosi N1.

"Kao načelnik općine Kalesija imam zadatak da pokrenem procedure da se ispitaju ovi navodi i ukoliko se potvrde kao točni taj netko će odgovarati. Ovdje svi zajedno treba da pomažemo investitorima da što prije dobiju potrebnu dokumentaciju, a ne da im odmažemo i na taj način ih tjeramo u druge sredine", kazao je načelnik Džafić.

Kazao je kako će on osobno obaviti razgovor s investitorom Hasanovićem te šefom u nadležnoj Službi a zatim, napominje, sačekat će da policija i Tužilaštvo odrade svoj posao nakon čega će imati prave informacije koje će plasirati u javnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close