Mastercard

Zašto bi trebalo da imate mobilni novčanik?

Tijekom studenog, za najmanje tri plaćanja mobilnim novčanikom i Mastercard karticom, u ukupnoj vrijednosti od barem 30 KM, ostvarićete 10 KM povrata, koji vam se vraća na račun.
Gospodarstvo / Novac | 17. 11. 2022. u 16:06 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zato što je jednostavno

Zamislite dan prepun aktivnosti, od odlaska na posao, na sastanak, na ručak, preko kupovine poklona za nekog dragog, ujedno i zasluženog čašćavanja sebe, do odlaska na večeru, možda u kino i na kraju kući. Takav dan bio bi prilično sadržajan, ali često biste morali da vadite platnu karticu iz novčanika. Sada platnu karticu možete da imate na telefonu, u vidu mobilnog novčanika, uvijek nadohvat ruke.

Zato što je praktično

Mobilni novčanik je u suštini aplikacija u koju smještate digitalnu verziju svoje platne kartice. Na taj način, telefon postaje sredstvo plaćanja i to tako da ga jednostavno prislonite na POS terminal, isto onako kao što već plaćate beskontaktnim karticama. Uz to, mobilni novčanici često nude opciju da u njih smjestite nekoliko različitih kartica, identifikacijske dokumente, boarding pass, kovid certifikat – baš kao i vaš regularni novčanik, samo praktičnije i digitalnije.

PR  / Mastercard, plaćanja mobilnim novčanikom donose povrat novca

Zato što je sigurno

Plaćanja mobilnim novčanicima se mogu potvrditi biometrijski, odnosno skeniranjem lica ili otiska prsta, ili ukucavanjem šifre za otključavanje telefona. Pored toga, tu je i činjenica da sigurno i svoj telefon držite zaključanim, da ne može bilo tko da mu pristupi – to je dodatni korak koji vam pruža jači osjećaj kontrole nad vašim plaćanjima. Pored toga, svako plaćanje mobilnim novčanikom ćete vidjeti u okviru svog izvoda iz banke i na njih se primjenjuju isti mehanizmi zaštite koje Mastercard primjenjuje na sva kartična plaćanja.

Zato što je u trendu

Mobilni novčanici su novi trend koji ima sve kvalitete da preraste u klasiku. Korištenjem mobilnih novčanika lokalnih banaka*, a nadamo se u skoroj budućnosti i kod nas u BiH platnih servisa poput Apple Pay, Google Pay – samo potvrđujete svoj status trendsetera, i ne, ne govorimo samo o tome da možete mnogo lakše da iznesete sve mikro tašne ili da sve jednostavno stavite u džep u koje realno, samo telefon i može da stane.

Zato što možete odmah da pređete na najbolji dio

Najbolji dio svake kupovine je – uživanje u onom što ste kupili ili platili. Bio to koncert do koga ste se dovezli taksijem koji ste platili mobilnim novčanikom, ili uživanje sa prijateljima u omiljenom kafiću pored rijeke uz kavu i kolače koje ste platili mobilnim novčanikom, ili nešto treće – uz mobilni novčanik brže stižete do najboljeg dijela.

A sada najbolji dio ove priče: tijekom studenog, za najmanje tri plaćanja mobilnim novčanikom i Mastercard karticom, u ukupnoj vrijednosti od barem 30 KM, ostvarićete 10 KM povrata, koji vam se vraća na račun.

*U Bosni i Hercegovini trenutno 7 banaka omogućava korištenje mobilnog novčanika; UniCredit Bank d.d. Mostar, UniCredit Bank a.d. Banja Luka, Raiffeisen Bank d.d. BiH, NLB Banka d.d. Sarajevo, NLB Banka a.d. Banja Luka i Nova Banka a.d. Banja Luka i ProCredit Bank d.d. Sarajevo

Kopirati
Drag cursor here to close