2021. - 2023.

Započinje se sa izradom Programa ekonomskih reformi BiH, rok u siječnju

Direkcija za ekonomsko planiranje će obavijestiti sve nadležne institucije o obavezi provođenja Plana aktivnosti Programa ekonomskih reformi u skladu sa Smjernicama.
Gospodarstvo / Novac | 10. 09. 2020. u 16:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH usvojilo je Akcijski plan i Smjernice za programe ekonomskih reformi 2021. – 2023. godinu Zapadnog Balkana i Turske.

Direkcija za ekonomsko planiranje zadužena je da kao koordinator za Program ekonomskih reformi BiH za 2021. - 2023. godinu na razini BiH u suradnji sa koordinatorima Republike Srpske i Federacije BiH provede Plan aktivnosti i u skladu sa Smjernicama pripremi dokument Program ekonomskih reformi BiH za 2021. - 2023. godinu.

Kako je priopćeno iz Vijeća ministara, Direkcija za ekonomsko planiranje će obavijestiti sve nadležne institucije o obavezi provođenja Plana aktivnosti Programa ekonomskih reformi u skladu sa Smjernicama.

Pred institucijama BiH je zadatak izrade Programa ekonomskih reformi BiH za 2021. - 2023. godinu (PER 2021 - 2023), koji predstavlja poboljšanu verziju Ekonomskog i fiskalnog programa (EFP), a koji su podnosile zemlje - potencijalni kandidati za članstvo u EU.

Program ekonomskih reformi treba da sadrži srednjoročni makroekonomski okvir i okvir fiskalne politike, uključujući i fiskalne mjere, kao i sveobuhvatan program strukturalnih reformi s ciljem poboljšanja rasta i konkurentnosti zemlje.

Dokument treba biti dostavljen Europskoj komisiji najkasnije do 31. siječnja 2021. godine, priopćeno je iz Vijeća ministara.

Kopirati
Drag cursor here to close