Imenovani i novi službenici

Vlada izdvojila još 1.738.815 KM za izvansudske nagodbe

Do sada je, u mandatu ove Vlade, za izvansudske nagodbe izdvojila više od 16 milijuna KM.
Gospodarstvo / Novac | 04. 12. 2019. u 14:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nastavljajući  kontinuirane aktivnosti u svezi s rješavanjem pravosnažnih sudskih rješenja, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je, na jučer održanoj sjednici, donijela Odluku o isplati još 1.738.815 KM po zaključenim ugovorima o izvansudskoj nagodbi.

Na taj način riješena su potraživanja pravnih i fizičkih osoba čija je pravomoćnost utvrđena do 31. prosinca 2014. godine.

Iznova je istaknuto kako je Vlada, svjesna koliko je taj naslijeđeni problem ozbiljna prijetnja financijskoj stabilnosti Županije,  još 2016. godine otpočela aktivnosti i donijela potrebne odluke kojima je, svima koji posjeduju ovršne sudske odluke na teret Proračuna, ponudila mogućnost izvansudske nagodbe.

Do sada je, u mandatu ove Vlade, za tu nakanu izdvojeno više od 16 milijuna KM.

Razumijevajući složenost i broj predmeta koje rješavaju pravosudna tijela, Vlada je dala suglasnost za prijam novih 24 državna službenika i namještenika u sudovima u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

U Općinskom sudu u Konjicu primit će se 3, Općinskom sudu Čitluk 4, Općinskom sudu Mostaru 9 i Županijskom sudu 8 djelatnika.

Potvrđujući opredijeljenost Vlade za stalni dijalog i dogovor sa sindikatima, Vlada je dala suglasnost i ovlastila Suada Balića, ministra pravosuđa, uprave i lokalne samouprave da potpiše Kolektivni ugovor za službenike tijela uprave i sudbene vlasti u FBiH koji je utvrđen između Vlade Federacije BiH, vlada županija i Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u tijelima državne službe, sudbenoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close