Priopćenje

Vlada FBiH: Nije to Novalićev Proračun, nego Proračun Federacije

''Podsjećamo da Vladu Federacije BiH čine ministri iz reda SDA, HDZ, SBB i NiP''.
Gospodarstvo / Novac | 01. 04. 2022. u 17:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Neistinite su tvrdnje koje su neke političke stranke iznijele danas u javnost u vezi sa postupcima premijera Federacije BiH Fadila Novalića prilikom usvajanja povijesnog rekordnog Proračuna Federacije BiH za 2022. godinu'', poručili su iz Ureda Vlade FBiH.

Dodaju kako ''javnost treba znati da to nije Proračun Fadila Novalića, nego Proračun Federacije Bosne i Hercegovine, koji je na sjednici Vlade Federacije BiH jednoglasno usvojen i kao takav upućen u parlamentarnu proceduru. Podsjećamo da Vladu Federacije BiH čine ministri iz reda SDA, HDZ, SBB i NiP''.

''Odgovornost premijera i Vlade Federacije BiH završila je premijerovim izlaganjem Proračuna zastupnicima Zastupničkog doma i delegatima Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, a na kojima je bila odluka hoće li, kada i u kojem obliku usvojiti Proračun''.

Podsjećaju na to ''da je Ustav Federacije BiH jasno propisao da Predsjednik Federacije BiH raspušta oba doma Parlamenta FBiH kada oni ne uspiju donijeti budžet prije početka budžetske godine, a to je danas''.

''Ovu priliku koristimo da se u ime umirovljenika, boračke populacije, vojnih i civilnih invalida i svih drugih korisnika Proračuna Federacije BiH, zahvalimo onima koji su odgovorno obavili svoju dužnost zastupnika i delegata i glasali za Proračun Federacije BiH'', istaknuli su.

''Politikama kojima je očigledno bio cilj stvaranje kaosa i bezvlašća sa nesagledivim posljedicama, ne preostaje ništa drugo, nego da i dalje šire neistine kojima nastoje zbuniti i obmanuti javnost''.

''Za sve javno iznesene teške optužbe temeljene na neistini, odgovornost će biti zatražena pravnim putem'', zaključili su u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close