Fiskalni okvir

VIDEO | To je BiH: Na sjednici se nije mogao usvojiti ni zapisnik

Gospodarstvo / Novac | 29. 08. 2017. u 11:17 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je da Republika Srpska blokira usvajanje globalnog fiskalnog okvira, odnosno da vlasti RS-a neće uvažiti nijedan argument za njegovo povećanje.

Bevanda je na konferenciji za medije u utorak izjavio da nekome smeta on ili menadžment u Upravnom odboru Uprave za neizravno oporezivanje BiH ili u konačnici da nekome smetaju rezultati.

Potvrdio je kako su bile određene blokade koje su dovele do toga da na sjednici nije mogao biti usvojen ni zapisnik.

Bevanda je rekao da je Ministarstvo financija i trezora BiH bilo predlagač bitnih strateških dokumenata poput Strategije upravljanja javnim financijama, Srednjoročne strategije upravljanja dugom i Strategije razvoja sustava internih kontrola u institucijama BiH, prenosi Radio Slobodna Europa.

Naveo je i kako je aranžman s MMF-om u stanju mirovanja jer nije usvojen set zakona o povećanju trošarina. Isti slučaj je i sa zakonom o osiguranju depozita koji je pao na Parlamentarnoj skupštini BiH.

Također je istakao da su zamrznuti mnogi aranžmani s drugim kreditorima poput EBRD-a jer je zamrznut aranžman s MMF-om. Objasnio je da je stav međunarodnih financijskih institucija da javna poduzeća u entitetima nisu više kreditno sposobna kako bi mogla preuzeti slične aktivnost

Kopirati
Drag cursor here to close