Anketa

VIDEO | Pitali smo Mostarce o kvadratima i cijenama: "Naravno da su previsoke, ja živim kod punice"

Prošetali smo Mostarom i pitali građane u koliko kvadrata žive i jesu li cijene stanova postale previsoke. Evo što su kazali za naš portal.
Gospodarstvo / Novac | 07. 05. 2024. u 13:13 L.Č. | Bljesak.info
ANKETA: U koliko kvadrata živite?

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cijene stanova zadnjih godina su otišle "u nebo" i sve teže je kupiti prvu nekretninu.

Prosječna cijena prodanih novih stanova u Federaciji BiH u četvrtom kvartalu lani iznosila je 2.705 KM po četvornom metru .

Stanje prije pet godina i sada

Kako smo već pisali o ovom problemu, Franjo Sivrić, vlasnik istoimene agencije prometom nekretnina rekao je za Bljesak.info kako ovakvo stanje na tržištu nikad prije nije zabilježeno.

''Rekao bih da trenutno vlada jedan poremećaj na tržištu nekretnina, barem bih ga ja tako nazvao“, rekao je Sivrić.

Prije pet godina u Mostaru ste za 100 tisuća KM mogli kupiti stan od 50 do 60 metara četvornih. Danas, za te novce jedva da možete kupiti manju garsonijeru.

Grad Mostar pomaže

Nedavno je Grad Mostar odlučio subvencionirati rješavanje prve stambene nekretnine u iznosu od 100 KM po četvornom metru stambene površine, s tim da će se subvencionirati najviše do 75 četvornih metara stambene površine. Maksimalni iznos novčane subvencije je 7.500,00 KM.

Stambena nekretnina koja je predmet prijave mora se nalaziti na području grada Mostara, a podnositelji zahtjeva trebaju imaju prebivalište i živjeti na području grada Mostara.

Što kažu građani?

Prošetali smo Mostarom i pitali građane u koliko kvadrata žive i jesu li cijene stanova postale previsoke. Evo što su kazali za naš portal.

"Naravno da su previsoke, ja živim kod punice."

"Cijene stanova su nerealne."

Što su ostali građani rekli pogledajte u anketi. 

Kopirati
Drag cursor here to close