Novalić u Klasu

Utjeha: Brašno i kruh neće poskupjeti

Novalić je ponudio svaku pomoć koju Vlada Federacije može osigurati kako bi se osigurao nesmetan nastavak proizvodnje…
Gospodarstvo / Novac | 21. 03. 2021. u 08:39 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije BiH, Fadil Novalić i Rusmir Hrvić, predsjednik uprave AS Holdinga u okviru kojeg su proizvodni pogoni kompanija Klas, Vispak, Sprind, AC Food, AS Logistics, AS, ZIM i Solana, razgovarali su u subotu o situaciji izazvanoj pandemijom koronavirusa, odnosno promjenama na svjetskom tržištu koje uzrokuju i povećanje cijena u Federaciji BiH što izaziva dodatno opterećenja građana.

Hrvić je, naglasivši svjesnost teške situacije u kojoj smo se svi našli uslijed pandemije koronavirasa, rekao da AS Holding, kao vodeća prehrambena kompanija, svjesna društvene odgovornosti, neće ići s povećanjem cijene kruha.

''AS grupacija kao temelj bh. ekonomije spremna je za sve izazove i vanredne situacije kao što je ova u vezi s pandemijom koronavirusa. BH građani imat će dovoljnu i neprekidnu opskrbu osnovnih životnih namirnica domaćih proizvođača'', rekao je.

Novalić je ponudio svaku pomoć koju Vlada Federacije može osigurati kako bi se osigurao nesmetan nastavak proizvodnje, ali i kako ne bi došlo do povećanja cijena brašna i kruha što ovih dana izaziva dodatnu zabrinutost građana.

S obzirom na rast cijena osnovnih prehrambenih proizvoda koje diktira slobodno tržište, odnosno cijene pšenice i nafte na svjetskom tržištu, Novalić je izrazio spremnost da Vlada u skladu sa svojim kapacitetima i resursima intervenira i pomogne bh. proizvođačima.

Kopirati
Drag cursor here to close