Grant program

USAID-ov projekt 'Diaspora Invest' predstavljen u Mostaru

"Projekt je petogodišnji, a trenutno smo pri kraju implementacije druge godine projekta, tako da ostaju još tri godine implementacije i još pet ovakvih poziva", naglasio je Alijagić.
Gospodarstvo / Novac | 07. 03. 2019. u 12:28 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu projekta "Diaspora Invest", Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u četvrtak je u Mostaru organizira info sesiju u okviru koje je predstavljen javni poziv za dodjelu bespovratnih grant sredstava za povećanje investicija iz dijaspore i otvaranje novih radnih mjesta kroz neposredna ulaganja, prijenos znanja i uvođenje novih tehnologija u Bosni i Hercegovini.

Riječ je o grant programu koji podržava mala i srednja poduzeća koja nisu starija od tri godine i dijelom su ili u potpunosti u vlasništvu investitora iz bosanskohercegovačke dijaspore.

Po riječima Armina Alijagića iz nevladine organizacije "Naša perspektiva", koja je partner ovog projekta, ovo je četvrti poziv za dodjelu bespovratnih sredstava i on je otvoren do kraja tekućeg mjeseca.

Naglasio je kako se dodjeljuje do 50 tisuća maraka, i to uglavnom za sektore turizma, IT-a, metala, tekstila, prerađivački sektor, poljoprivredu i drugo.

"Može se aplicirati do 50 tisuća maraka, a s druge strane očekujemo da sami aplikanti ulože minimalno isto toliko sredstava", pojasnio je Alijagić.

Cilj je projekta, dodao je, pružiti podršku dijasporskim investitorima u procesu ulaganja u BiH, odnosno aktivirati financijske resurse bh. dijaspore.

"Do sada je dijaspora bila uključena uglavnom kroz slanje novčanih doznaka porodici i prijateljima, a kroz ovaj projekt želimo da se oni malo više uključe u razvoj ekonomije BiH", istaknuo je Alijagić.


Ocijenio je kako ovo nije zadnji javni poziv te da su u prva tri poziva imali preko trideset kompanija koje su podržali s iznosom od preko jedan milijun maraka.

"Projekt je petogodišnji, a trenutno smo pri kraju implementacije druge godine projekta, tako da ostaju još tri godine implementacije i još pet ovakvih poziva", naglasio je Alijagić.

Kopirati
Drag cursor here to close