Gospodarstvo

Tomislavgrad: Posljedice korone osjete se na općinskom proračunu

''Covid 19 je ostavio posljedice i na našem općinskom proračunu. U prihodima najviše se osjetilo na dvije stavke: prihod od PDV-a i porez na dohodak'', kazala je Božana Jurčević.
Gospodarstvo / Novac | 19. 06. 2020. u 17:18 Bljesak.info
Tomislavgrad: Posljedice korone osjete se na općinskom proračunu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pandemija koronavirusa poremetila je ranije finansijske planove svih općina i gradova. Stoga se pristupa rebalansu njihovih proračuna, odnosno pokušaju da se njihovi planovi usklade sa novonastalim finansijskim mogućnostima. Učinila je to i Općina Tomislavgrad.

Usvojenim rebalansom, prihodi u općinskom proračunu Tomislavgrada smanjen je za 800 tisuća maraka ili za oko šest posto.

''Covid 19 je ostavio posljedice i na našem općinskom proračunu. U prihodima najviše se osjetilo na dvije stavke: prihod od PDV-a i porez na dohodak'', kazala je Božana Jurčević, pomoćnica općinskog načelnika za financije.

Zbog smanjenog priliva sredstava, došlo je takođe i do odgode realizacije nekih ranije predviđenih projekata. Od finansijske pomoći sa viših razina vlasti još uvijek nema ništa.

''Kao što sami znate, Vlada Federacije je usvojila u svom proračunu pomoć općinama i gradovima u iznosu od 30 milijuna maraka, međutim ništa još od tih sredstava nismo dobili niti imamo informaciju kolika bi ta pomoć trebala biti'', kazala je Jurčević.

Iako Tomislavgrad ni od koga još nije dobio nikakvu financijsku pomoć, on je svim svojim gospodarstvenicima koji su najviše bili pogođeni korona krizom već uspio isplatiti dobar dio ranije obećanih naknada.

''Ja sam uvjeren da ćemo mi do kraja lipnja isplatiti podršku za svibanj, a do kraja svibnja smo isplatili podrške za travanj koje su bile predviđene'', kazao je općinski načelnik Ivan Vukadin.

Podrška je iznosila 300 maraka po radniku, a za travanj mjesec dobilo ju je 465 radnika.

Kopirati
Drag cursor here to close