Inspektori u akciji

Skoro pola milijuna maraka kazni zbog neprijavljenih radnika i neevidentiranja prometa

Zapečaćen je 71 objekt i u 274 inspekcijska nadzora podneseni su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 495.410 KM.
Gospodarstvo / Novac | 18. 06. 2020. u 18:49 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inspektori Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine (PUFBiH) su od jučer do 16 sati danas izvršili 463 kontrole u kojima su otkrili 122 neprijavljena radnika, 94 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 20 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 24 objekta koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja, zapečaćen je 71 objekt i u 274 inspekcijska nadzora podneseni su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 495.410 KM.

Budući da se inspekcijski nadzori nastavljaju sutra i u dane vikenda, PUFBiH poziva porezne obveznike da poslovanje usklade sa zakonom kako bi se zaštitili od kazni i ne potrebnih troškova, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close