Sjednica Gradskog vijeća

Široki Brijeg: Usvojen rebalans proračuna, prihodi manji za 613.200 maraka

Prihodi za ovu godinu manji su za 613.200 maraka i ukupno iznose 12.675.300 maraka, a rashodi su manji za 845.500 i ukupno iznose 13.939.300 maraka.
Gospodarstvo / Novac | 28. 10. 2020. u 18:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sjednici Gradskog vijeća Širokog Brijega održanoj u srijedu pod predsjedanjem predsjednika Vijeća Vinka Topića, usvojeni su, među ostalim, rebalans proračuna za 2020. godinu i odluka o natječaju za stipendije.

Prema prijedlogu koji je obrazložila pomoćnica gradonačelnika za financije Dijana Sesar, prihodi za ovu godinu manji su za 613.200 maraka i ukupno iznose 12.675.300 maraka, a rashodi su manji za 845.500 i ukupno iznose 13.939.300 maraka, izvijestili su iz Grada Širokog Brijega.

Dnevni red današnje sjednice dopunjen je i točkom koja se odnosi na Odluku o raspisivanju natječaja za dodjelu stipendija studentima deficitarnih zanimanja u akademskoj 2020./2021. godini.

Natječaj će biti naknadno raspisan sukladno pravilniku o dodjeli stipendija studentima Širokog Brijega i bit će objavljen na službenoj internetskoj stranici Grada Širokog Brijega, Radio postaji Široki Brijeg i oglasnoj ploči Grada.

Usvojena je i odluka o privremenom financiranju Grada Širokog Brijega za razdoblje od 1. siječnja 2021. do 31. ožujka 2021. godine, i vrijedi do donošenja proračuna. Proračun za iduću kalendarsku godinu, kako je navedeno, usvojit će se u novom mandatu Gradskog vijeća.

Također, usvojena je Odluka o gubljenju statusa nekretnine u javnoj uporabi i rješenje o utvrđivanju prava vlasništva na građevinskom zemljištu u korist Udruge za pokretanje izgradnje vodovoda Kočerin. Riječ je o parceli veličine 73 metra kvadratna na kojoj se nalazi crpna stanica za lokalni vodovod.

Na sjednici je vijećnicima prezentirana informacija o stanju komunalne infrastrukture, a riječ je o održavanju i rekonstrukciji lokalnih cesta na području grada.

Vijećnici su također informirani o početku radova na pročistaču, koji su, kako se navodi, kasnili zbog Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva koje je trebalo odobriti centralni nadzor za sve projekte u FBiH koji su financirani iz WATSAN programa. U nastavku ove točke prezentirani su izvedeni radovi vodoopskrbe u mjesnim zajednicama Ljubotići, Dobrkovići, Knešpolje, Privalj, Kočerin i drugima.

Na posljednjoj sjednici Vijeća u ovom sazivu bio je nazočan 21 vijećnik, a sjednica je zbog epidemije koronavirusa i epidemioloških mjera održana u kinu Borak, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close