Obećanje ludom radovanje

Mostar: Sindikati objasnili kakvim se trikovima Vlada HNŽ koristi u pregovorima

''Mi smo najavili štrajk upozorenja 28.10, Vlada nas je pozvala na pregovore 26.10., a već su 22.10. na hitnoj sjednici odlučili kako povećanja neće biti'', naglasili su.
Gospodarstvo / Novac | 10. 12. 2021. u 12:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izigrani od strane Vlade HNŽ, sindikati ponovno najavljuju štrajk upozorenja.

Naime, nakon trosatnih pregovora sa Vladom HNŽ, sindikati još nisu dobili nikakvo rješenje po pitanju zahtjeva upućenih Vladi, jer kako ističu ''četiri dana nakon što je Vlada na hitnoj sjednici donijela odluku kako neće biti povećanja, oni su nas pozvali na pregovore, tako da sumnjamo u njihove dobre namjere.

''Na sastanku se neke stvari dogovorile. Na tom sastanku je rečeno da će se početkom prosinca održati još jedan sastanak na kojem će se definirati neke stvari, a to je osnovica za obračun plaće. Uveliko smo zagazili u prosinac, tražili smo pismeno od Vlade da nas pozove, a to se nije desilo. Vrijeme je da nas pozovu i da dogovorimo te stvari i stavimo u proceduru koja je zakonom predviđena'', istaknuli su sindikalisti HNŽ-a.

''Herceg je rekao da ćemo iz pregovora izaći zadovoljni, a mi samo želimo da se te njegove riječi konačno provedu u djelo. Ovo ne traži samo policija nego svi budžetski korisnici. Tražimo povećanje osnovice za 15%'', dodali su.

Bljesak.info / Sindikat HNŽ ponovno najavljuje štrajk upozorenja

''Mi smo najavili štrajk upozorenja 28.10, Vlada nas je pozvala na pregovore 26.10., a već su 22.10. na hitnoj sjednici odlučili kako povećanja neće biti'', naglasili su.

''26.10. na sastanku koji je trajao 3 sata dogovorili smo da se ti problemi rješavaju do kraja ove godine. Dogovoreno je da se promijeni odluka o otpremninama prilikom odlaska u mirovinu, dogovorili smo da natječaji u školama idu polovicom 11 mjeseca, evo sada će polovica 12. mjeseca, a natječaja još nema, dogovorili smo i povećanje osnovice s čim su se složili i evo nakon naša dva dopisa za sastanak, još nas nisu pozvali. Osjećamo se jako uvrijeđeni i razočarani. Najavili smo štrajk upozorenja za 28.10., ali smo odgodili zbog tih obećanja na pregovorima. Ako ne uspijemo dogovoriti ništa, idemo sa štrajkom upozorenja možda već naredni tjedan, a samim time i prosvjedi'', dodaju sindikalisti.

''Tražimo povećanje plaća. Činjenica je kako Vlada ne ispunjava ono što smo se već dogovorili. Ankete se ne trebaju provoditi jer idemo zasigurno u štrajk upozorenja. Vlada ništa ne ispunjava. Para ima, samo ih ne daju nama. Rečeno je da će nas zovnuti početkom ovog mjeseca, međutim oni se ne javljaju''.

Kopirati
Drag cursor here to close