Vlada

Šest milijuna KM za mala i srednja poduzeća i obrtnike

Pravo na ostvarenje subvencioniranja kamata imaju svi korisnici ovih projektno-garantnih programa, a subvencioniranje će se raditi na tromjesečnoj osnovi.
Gospodarstvo / Novac | 15. 07. 2021. u 14:41 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici u Sarajevu donijela odluku o Programu utrošku sredstava u svrhu subvencioniranja kamata za sve korisnike kreditno-garantnih programa Granacijskog fonda.

Kako je nakon sjednice novinarima kazao federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić, jedan od programa odnosi se na mikro, mala i srednja poduzeća, dok se drugi program odnosi na obrte i ostale samostalne poduzetnike.

''U tu svrhu predviđeno je šest milijuna KM, a visina kamatne stope do koje će se ona subvencionirati je 4,5 posto. To je još jedna od mjera kojima Vlada Federacije BiH pokušava pomoći malim i srednjim poduzećima te obrtnicima u svrhu sanacije posljedica pandemije i osiguranja kontinuiteta poslovanja'', dodao je Zukić.

Video: Zukić: Odobreno šest miliona KM za mala i srednja preduzeća i obrtnike

Pojasnio je da pravo na ostvarenje subvencioniranja kamata imaju svi korisnici ovih projektno-garantnih programa, a subvencioniranje će se raditi na tromjesečnoj osnovi.

''Svi korisnici ovih programa koji budu uredno izmirivali anuitete po kreditima koje budu koristili iz Garancijskog fonda imat će pravo na ovu vrstu subvencioniranja, a pokušali smo te subvencije raditi po što je moguće jednostavnijoj proceduri'', kazao je Zukić.

Razvojna banka FBiH prikupit će podatke od komercijalni banaka o urednosti i visini plaćenih obveza, proslijediti ih Ministarstvu te će na osnovu tih podataka izvršiti refundacija, odnosno subvencioniranje kamata.

Kopirati
Drag cursor here to close