Usvojen Prijedlog Proračuna

SBŽ: Prijedlog Proračuna veći za 31 milijun u odnosu na prošlogodišnji

''Najznačajnija izmjena u odnosu na ranije usvojeni Nacrt je ta što je osnovica za obračun plaća zaposlenih uvećana sa 330 na 363 KM''.
Gospodarstvo / Novac | 10. 01. 2023. u 15:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 49. izvanrednoj sjednici Vlade Županije Središnja Bosna održanoj u utorak, na prijedlog resorne ministrice financija Mirjane Plavčić (HDZ BiH), usvojen je Prijedlog Proračuna Županije Središnja Bosna za 2023. godinu.

Proračun ŽSB za 2023. godinu planiran je u ukupnom iznosu od 305,7 milijuna KM, i u odnosu na Nacrt Proračuna za 2023. godinu, veći je za iznos od 3,7 milijuna KM.

''U odnosu na Nacrt Proračuna ŽSB za 2023. godinu koji je usvojio Sabor ŽSB, Prijedlog ovogodišnjeg Proračuna ŽSB uvećan je za oko 3,7 milijuna KM i iznosi 305,7 milijuna KM''.

''Najznačajnija izmjena u odnosu na ranije usvojeni Nacrt je ta što je osnovica za obračun plaća zaposlenih uvećana sa 330 na 363 KM. U financijskom smislu nema izmjena, nego je ranije predložena vrijednost boda od 1,1 praktično preračunata u osnovicu'', naglasila je ministrica Plavčić u izjavi za medije nakon održane sjednice Vlade ŽSB.

Prijedlog Proračuna za 2023. godinu veći je za 31 milijun KM odnosno 11,4 posto u odnosu na prošlogodišnji. Usvojeni Prijedlog Proračuna ŽSB za 2023. godinu ima socijalnu, ali i razvoju dimenziju. Nastavljen je trend povećanja osnovice uposlenih u cilju sustizanja osnovice na federalnoj razini, ali i na razini općina u ŽSB. Značajna sredstva planirana su za tekuće transfere iz oblasti socijalne zaštite, ali i kapitalne transfere i kapitalna ulaganja, posebno u objekte od značaja za ŽSB (škole, predškolske ustanove, policijske stanice, zdravstvene ustanove, pravosudne institucije – sudove, i sl.).

Kopirati
Drag cursor here to close