Pandemija

SBŽ: 2,6 milijuna maraka za subvencije plaća za travanj

Ukupan broj pravnih i fizičkih osoba sa pravnim subjektivitetom kojima se izdvajaju sredstva iznosi 575
Gospodarstvo / Novac | 10. 09. 2020. u 17:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od dva i pol milijuna maraka izdvaja Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) za subvencije poslovnim subjektima, utvrđeno je u četvrtak na sjednici županijske Vlade.

Donesena je Odluka o izdvajanju sredstava poslovnim subjektima za subvencioniranje dijela minimalne neto plaće za travanj sa pozicije 'Subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima – za ublažavanje posljedica izazvanih pandemijom COVID-19', a na prijedlog Ministarstva gospodarstva.

Odlukom se, dodaju, izdvajaju sredstva poslovnim subjektima, u iznosu od 215 KM po zaposlenom, za subvencioniranje dijela najniže neto plaće za travanj 2020. godine.

Ukupan broj pravnih i fizičkih osoba sa pravnim subjektivitetom kojima se izdvajaju sredstva iznosi 575, dok broj zaposlenih kojima se izdvajaju sredstva iznosi 12.184.

Ukupan iznos financijskih sredstava koja se izdvajaju po ovoj odluci iznosi 2.619.560 KM, priopćeno je iz Vlade SBŽ-a.

Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Vlada SBŽ-a je donijela Odluku o izdvajanju dijela sredstava za provođenje Programa i kriterija utroška sredstava iz Budžeta SBŽ za poticaje u poljoprivredi (interventna sredstva) u 2020. godini.

Iz Proračuna SBŽ-a za 2020. godinu izdvaja se iznos od 11.000 KM radi provođenja Programa i kriterija utroška sredstava, a sredstva će biti utrošena za pomoć poljoprivrednim proizvođačima za sanaciju štete na štalskom objektu poljoprivrednim proizvođačima Sarajlić Husejinu iz Viteza 4.000 KM i Amelu Sarajliću iz Viteza 4.000 KM te Vehidu Merdžaniću iz Fojnice za uginule krave 3.000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close