16.35 KM

Savez umirovljenika FBiH zadovoljan s usklađivanjem vrijednosti općeg boda

Savez udruženja umirovljenika FBiH sugerira zaposlenicima budućim umirovljenicima da se izbore za što veći broj bodova.
Gospodarstvo / Novac | 08. 04. 2022. u 12:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Upravnog odbora Saveza udruženja umirovljenici Federacije BiH Redžo Mehić izrazio je zadovoljstvo što je Vlada Federacije BiH dala suglasnost Federalnom zavodu Mirovinsko-invalidskog osiguranja za usklađivanje vrijednosti općeg boda za ovu godinu u iznosu od 4,8 posto.

''Dosadašnji je bio 15,60 KM, tako će za ovu godinu vrijednost općeg boda iznositi 16,35 KM i on se odnosi samo na nove umirovljenike koji ove godine idu u mirovinu , a na osnovu istog i broja bodova obračunavat će im se mirovina. Konkretno ako je osoba koja ispunjava uvjete za mirovinu prikupila 40 bodova tijekom radnog vijeka isti će biti pomnožen sa 16,35 KM i dobiti iznos mirovine od 654 KM, rekao je za Fenu Mehić.

Podsjeća da se vrijednost općeg boda usklađuje svake godine 15. travnja prema postotku porasta prosječne bruto plaće u FBiH u prethodnoj godini.

''Zato mirovine ostvarene tijekom ove godine neće biti redovno usklađivane'', dodao je Mehić.

Savez udruženja umirovljenika FBiH sugerira zaposlenicima budućim umirovljenicima da se izbore za što veći broj bodova i podsjeća da će zaposlenik za godinu rada imati jedan bod pod uvjetom da mu je plaća u toj godini bila u visini prosječne plaće u FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close