A bit će i kašnjenja

Ryanair: Karte će biti skuplje

Ryanair je nedavno izvijestio o smanjenim godišnjim temeljnim gubicima od 355 milijuna eura i izrazio nadu u povratak na "razumnu profitabilnost" tijekom tekuće financijske godine.
Gospodarstvo / Novac | 16. 05. 2022. u 16:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čelnik europskog niskobudžetnog avioprijevoznika Ryanaira Michael O'Leary upozorio je da će cijene letova ovoga ljeta poskupiti zbog velike potražnje, a prolazak kroz zračne luke postat će "izazov" putnicima.

Turisti bi se trebali pripremiti na rast cijena za "visok jednoznamenkasti postotak" tijekom špice sezone, budući da se potražnja za odmorima u europskim ljetnim destinacijama oporavlja zahvaljujući ukidanju ograničenja putovanja zbog pandemije, rekao je za radijsku postaju BBC-ja.

Također je upozorio da će vjerojatno doći i do stalnih kašnjenja u zračnim lukama poput londonskog Heathrowa, kao razlog navodeći nedostatak osoblja.

"Nema sumnje da će prolazak kroz zračne luke ovog ljeta biti izazovan i potičemo sve naše klijente da dođu ranije kako bi imali više vremena za prolazak kroz sigurnosne mjere zračne luke, osobito u Manchesteru", dodao je.

Ryanair je nedavno izvijestio o smanjenim godišnjim temeljnim gubicima od 355 milijuna eura i izrazio nadu u povratak na "razumnu profitabilnost" tijekom tekuće financijske godine.

Sada O'Leary ocjenjuje "nepraktičnim, pa čak i nemogućim" objaviti smjernice za sezonu 2022.-2023. zbog rizika rezervacija za odmor zbog covida 19 i rata u Ukrajini.

Gubitak irske grupe u godini do 31. ožujka bio je ispod očekivanog i smanjen je u odnosu na gubitak od 1,02 milijarde eura u prethodnoj godini, kada je pandemija jako pritisnula poslovanja.

Ryanair je izvijestio i o snažnom oporavku prometa s 97,1 milijun putnika, u odnosu na samo 27,5 milijuna u prošloj godini, zahvaljujući ukidanju mjera ograničenja zbog pandemije.

Nada se da će broj putnika povećati na 165 milijuna u ovoj godini - iznad rekordne razine od 149 milijuna zabilježene prije pandemije.

Kopirati
Drag cursor here to close